Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποκτά η Καρίτσα

aithousa_1
 
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010  
Μια υπερσύχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα φιλοξενήσει τις πολιτιστικές δράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δίου καθώς και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Καρίτσας κατασκευάζεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στο δημοτικό διαμέρισμα της Καρίτσας.
....
aithousa_2Το έργο, προϋπολογισμού 990.000 ευρώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης, όμως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των περικοπών των δημοσίων δαπανών, δεν στάλθηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων στη Νομαρχία και ο ανάδοχος του έργου αδυνατεί να το αποπερατώσει και η αίθουσα θα παραδοθεί μέσα στο επόμενο έτος.
Το έργο επισκέφθηκε χθες, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου συνοδευόμενος από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και επιθεώρησε την ως τώρα πορεία του έργου. Ο Νομάρχης σημείωσε ότι το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου και ιδιαίτερα για το χωριό της Καρίτσας και για το Δημοτικό Σχολείο, ενώ πρόσθεσε ότι η αίθουσα κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιείται από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς της περιοχής.
aithousa_3Ο Νομάρχης πρόσθεσε επίσης ότι η αίθουσα παρέχει τη δυνατότητα για τη φιλοξενία ακόμη και θεατρικών παραστάσεων, αλλά και εικαστικών εκδηλώσεων και συγχρόνως θα αναδείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων του Δήμου Δίου. Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το έργο δεν παραδόθηκε ακόμη, τονίζοντας ότι η οικονομική κρίση έπληξε και το συγκεκριμένο κτίριο, καθώς υπολείπεται ένα ποσό που ξεπερνά τις 250.000 ευρώ για να μπορεί ο εργολάβος να το ολοκληρώσει, και πρόσθεσε ότι το 2011 θα δοθεί στη χρήση των κατοίκων.
Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 903 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 426,27 τ.μ., ισόγειο εμβαδού 426,70 τ.μ. καθώς και μεσοπάτωμα 50 τ.μ. Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται από την κύρια είσοδο που είναι από την επαρχιακή οδό Κατερίνης – Καρίτσας, ενώ υπάρχει και βοηθητική είσοδος που βρίσκεται στη νότια πλευρά του οικοπέδου.
Στο υπόγειο χώρο του κτιρίου βρίσκονται τα λεβητοστάσια, τα αποδυτήρια, η αποθήκη της σκηνής, η γενική αποθήκη και οι τουαλέτες ανδρών, γυναικών, παιδιών αλλά και των ατόμων με αναπηρία. Στο υπερυψωμένο ισόγειο βρίσκεται η κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου περιλαμβάνεται και το φουαγιέ και ο χώρος της σκηνής. Το μεσοπάτωμα χρησιμοποιείται για τον χώρο προβολής και μετάφρασης.
Η κατακόρυφη σύνδεση του κτιρίου εξασφαλίζεται με την κατασκευή δύο κλιμακοστασίων και τριών ανελκυστήρων και με την κατασκευή μεταλλικής σκάλας για την επικοινωνία ισογείου και μεσοπατώματος. Επίσης, στο έργο έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση του φωτισμού, της θέρμανσης, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, η τοποθέτηση αλεξικέραυνου καθώς και όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, η τοποθέτηση εγκαταστάσεων αερισμού και κλιματισμού, η ενίσχυση του φωτισμού της κύριας αίθουσας και η διαμόρφωση της εξωτερικής όψης του κτιρίου. (Πολιτεία )

Δεν υπάρχουν σχόλια: