Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

"Έσπασαν καρδιές και ρεκόρ στον Αγώνα Κατάβασης (Downhill) στο Όρος Αιγάλεω" - ΦΩΤΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Λεωφόρος Σχιστού Περάματος (περιοχή ΒΙ.ΠΑ.)
Ταχυδρ.Δ/νση: Τ.Θ. 91299, 18702 Κερατσίνι
Τηλ.: 210-4015451, Fax: 210-4015452
http://www.pesydap.gr
e-mail : syndesm1@otenet.gr
Δελτίο Τύπου

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010
 
Θέμα: "Έσπασαν καρδιές και ρεκόρ στον Αγώνα Κατάβασης (Downhill) στο Όρος Αιγάλεω"
Με μοναδική επιτυχία στέφθηκε ο αγώνας κατάβασης με ποδήλατο (Downhill) αφιερωμένος στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλονος. Το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά και η Νομαρχία Πειραιά συνδιοργάνωσαν αγώνα κατάβασης (Downhill) στο Όρος Αιγάλεω. Παρά τις... δεδομένες δυσκολίες, που σχετίζονται με το γεγονός ότι η διαδρομή σχεδιάστηκε, χαράχθηκε και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, που καθιστούσαν ιδιαίτερα δύσκολη την υλοποίηση ενός καινοτόμου εγχειρήματος για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντούτοις το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους φιλόδοξους διοργανωτές, τους αθλητές και τους παρευρισκόμενους.
Η προσέλευση και το ενδιαφέρον ξεπέρασαν ....κάθε προσδοκία, γεγονός που πιστοποιείται από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών (95 έναντι 89 που ήταν το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί στον πρώτο αγώνα κατάβασης στο Όρος Αιγάλεω), που σημειώθηκε για την συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα. Στην ομαλή ροή του αγωνιστικού προγράμματος και στην εν γένει αρτιότητα της διοργάνωσης συνέβαλλε η εφαρμογή οριζόντιων συνεργασιών μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Νομαρχίας Πειραιά, του Δήμου Κορυδαλλού και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Εθελοντικών ομάδων (Χοροωδή, Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού, Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού) και πολιτών. Παράλληλα, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντινομάρχης της Νομαρχίας Πειραιά Παύλος Τριανταφύλλου, ο οποίος συμμετείχε στην απονομή των επάθλων. Σε σχετική δήλωση υποστήριξε ότι: «Η φιλοσοφία του αθλητισμού ανέκαθεν σχετιζόταν στενά με το περιβάλλον κα την προστασία του, γιατί ο αθλητισμός και το περιβάλλον ως έννοιες, θεσμοί και κυρίως αξίες συνιστούν άξονες στήριξης της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και της προοπτικής της βιώσιμης ανάπτυξης για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές. Η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και η γνωριμία με την συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα συγκλονιστική. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός πρωτοπορειακού εγχειρήματος, με το οποίο πιστοποιείται ότι το Όρος Αιγάλεω έχει ζωή και μέλλον.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα προωθήθηκε η ιδέα του εθελοντισμού, του συμμετοχικού σχεδιασμού, των πράσινων και ανθρωποκεντρικών δράσεων αλλά και η διάδοση του ίδιου αθλήματος. Από την άλλη, απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του βουνού, καθώς και η συμβολή στη βιώσιμη λύση τους, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν στην δημιουργία, ανάδειξη και γνωριμία πεζοπορικών και ποδηλατικών μονοπατιών.

Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δήλωσε σχετικά: "Ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. καινοτομεί και αγκαλιάζει ένα άγνωστο άθλημα, στην επίμονη προσπάθειά του για εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής στο Όρος Αιγάλεω. Η σύνδεση του αθλητισμού με δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη και ειδικά όταν μιλάμε για αγωνίσματα όπως η ποδηλασία. Δεσμευόμαστε για την ετήσια καθιέρωση της διοργάνωσης του συγκεκριμένου αγώνα. Ευχαριστώ θερμά όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους εθελοντές".
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος με αρκετά γνωστά ονόματα να παίζουν με τα δέκατα και τα δευτερόλεπτα. Στους προκριματικούς αγώνες ο Ανδριώτης Κωνσταντίνος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο (03:27:98) και ακολούθησε ο Κορφιάτης Γιάννης με 03:30:60. Ωστόσο, στον τελικό κατάφεραν και οι δυο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους κατά 4 και 7 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί με διαφορά μόλις 33 δεκάτων του δευτερολέπτου. Για την ιστορία οι νικητές του αγώνα ήταν: 1. Γιάννης Κορφιάτης 2. Κωνσταντίνος Ανδριώτης, 3. Φίλιππος Χατζηκυριάκου. Περαστικά στους τραυματίες!
.
απο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος [pesydap@gmail.com]
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: