Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010
Μπορεί η Πιερία να’χει Όλυμπο, Πιέρια, ακτές,  να’ναι ονομαστή τον Πιερικό, για το σάμαλι και το γύρο με πίτα αλλά τίποτε απ’όλα αυτά δεν συγκίνησε τα αθηναϊκά μέσα τόσο όσο η βίλα του συμπολίτη μας ...Γιώργου Σαχπατζίδη.
***
Συνωστίζονται φωτογράφοι και καμεραμεν να φωτογραφίσουν την οικία του,  πλάθοντας τα πλέον ευφάνταστα σενάρια, προσθέτοντας φυσικά την ανάλογη σάλτσα. Και τι δεν ακούσαμε.
***
Δε λέω ότι ο Σάχης μας πορεύεται με το σταυρό στο χέρι, αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι πορεύτηκε «δια του σταυρού» ούτε ότι είναι ένας πρέσβης καλής θελήσεως.
***
Είναι γνωστή η επιχειρηματική του ευελιξία, οι διασυνδέσεις του με πολιτικούς, επιχειρηματίες και ιερωμένους.
Η οικονομική του ανέλιξη άφησε εμβρόντητη την Πιερία εδώ και πάρα πολλά χρόνια αλλά κανείς θεματοφύλακας του αγνού ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε στον κόπο να προβληματισθεί με τις εκρηκτικές διαστάσεις που πήρε το «φαινόμενο» Σαχπατζίδη μετά το 1993.
***
Αυτά βέβαια είναι θέματα φορολογικής διερεύνησης και δευτερευόντως πολιτικής όσον αφορά τον Σαχπατζίδη, γιατί τυπικά τουλάχιστον δεν έκανε τίποτε παραπάνω απ’ο,τι η κυρία Αλογοσκούφη ή η κυρία Γκιουλέκα ή η κυρία Πελέκη- Βουλγαράκη που συμμετείχαν με τον έναν ή άλλον τρόπο σε αγοραπωλησίες ή συμβολαιογραφικές πράξεις.
***
Δεν θα άλλαζε επομένως τίποτε, αν ο Άκης αγόραζε απ’τον Σαχπατζίδη ή την κυρία Αλογοσκούφη. Τα 10 εκ. ευρώ των ακινήτων του Άκη είναι πράγματι  το μέγα άγος που φέρει η δημοκρατική παράταξη.
***
Ακόμη κι αν ο Άκης μπορεί να δικαιολογήσει τυπικά το πόθεν έσχες έχει καταγραφεί ως φαιά κηλίδα στις συνειδήσεις του κόσμου καθότι είναι ασύμβατες έννοιες ο σοσιαλισμός και ο ανεξέλεγκτος πλουτισμός.
***
Επειδή λοιπόν η κεντρική πολιτική σκηνή μας πότισε σοσιαλισμό και φαρμάκι για την ώρα, ώσπου να σκάσουν και τα κατορθώματα του καταλληλότερου που όπου να’ναι θα’ρθει η ώρα του, ας εντρυφήσουμε στα δημαρχιακά μας.
***
Στο ΠΑΣΟΚ σταθερή η σοβαρή υποψηφιότητα του Ανέστη Μωυσιάδη που φυσικά απαιτεί τις ανάλογες «ενωτικές» διαβεβαιώσεις για να ευδοκιμήσει
***
Το μεγάλο όνομα που περιμέναμε από πλευράς Ν.Δ. για το δήμο Κατερίνης κυοφορήθηκε επαρκώς. Απομένει η καισαρική. Και το όνομα αυτού Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Εγώ δε λέγω υμίν. Από τον Ανα στον Καιάφα;(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: