Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010
Δεν ζήσαμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Όχι...αυτό ήταν ένα κανονικό φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με όλη του τη μελαγχολία.
Ο καιρός μας κάνει γκελ....το καλοκαίρι αρνείται να μας κάνει παρέα....η Ευρώπη το ίδιο... λες και κάποιος μας καταράστηκε εκτός όλων των άλλων προβλημάτων να ...χάσουμε και το μοναδικό πράγμα που μας κάνει να χαμογελάμε. Τον ήλιο.

Παρόλα αυτά δεν θα τους αφήσουμε να μας χαλάσουν τη διάθεση, ειδικά τώρα.

Θέλετε επικαιρότητα;
Δυστυχώς η φύση, θέλησε να δείξει την οργή της, φέτος, την ημέρα που ο πλανήτης αποφάσισε πως πρέπει να γιορτάσουμε την ημέρα του Περιβάλλοντος.

Χορτάσαμε και πάλι από μεγάλες κουβέντες. Και μιλάνε πάντα οι ίδιοι για το περιβάλλον και το τραγικότερο όλων; Είναι αυτοί που κύρια έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα και ποτέ δεν τα κάνουν. Οι πολιτικοί.

Όχι ότι εμείς οι πολίτες δεν έχουμε ευθύνη αλλά αν μη τι άλλο το ψάρι ως γνωστόν από το κεφάλι βρωμάει.

Την ίδια ώρα που με συγκινητικές αναφορές για το περιβάλλον, την αξία του, την ανάγκη για προστασία του, προσπαθούν να σε πείσουν πόσο ευαίσθητοι είναι για αυτό, δίπλα τους κυριολεκτικά ουρλιάζουν η ανοχή, η αδιαφορία, η ανικανότητα να επιβάλλουν ακόμη-ακόμη και τους απλούς κανόνες ......!

Η κατάρα έχει όνομα και είναι ο Πέλεκας. Αυτός ο Πέλεκας που στοιχειώνει τις διοικήσεις στο δήμο εδώ και δεκαετίες.
Δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Είναι όμως διαχρονική η ανικανότητα όλων να μετατρέψουν αυτόν τον τόπο τουλάχιστον σε επισκέψιμο χώρο.

Αν δεν είναι εύκολο να γίνει χώρος αναψυχής, ας γίνει χώρος επίσκεψης τουλάχιστον. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Και φυσικά δεν είναι μόνον ο Πέλεκας. Σε όλη την Πιερία, διάσπαρτοι χώροι όπου η ασχήμια κυριαρχεί....ο βιασμός της φύσης....
Και μεις κάθε χρόνο γιορτάζουμε, σαν να μην έγινε τίποτα, την ημέρα του Περιβάλλοντος.

Μου είπαν πως το μεγάλο έργο του βιολογικού που εγκαινιάστηκε την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος είναι σημαντικό για την περιοχή. Δεν θα το αμφισβητήσω.

Είδαμε και τους δυο επικεφαλής του δήμου να αλληλοσυγχαίρονται. Συγχαρητήρια. Αφού δυσφημίστηκε η ακτή της Πιερίας επί σειρά ετών, αφού επιτρέψατε ο καθένας στο βαθμό της ευθύνης που του αναλογεί, να μετατραπεί η θάλασσα πολλές φορές σε χαβούζα, δώστε και συγχαρητήρια στους εαυτούς σας τώρα.

Αντί να ζητήσετε ένα συγνώμη από τους πολίτες αυτού του τόπου, εσείς συνεχίζετε να τους υποτιμάτε.
Λες και δεν ήμασταν εμείς που παρακολουθούσαμε -σε εναλλαγές ρόλων -εσάς να μαλώνετε πόσο βρώμικη είναι η θάλασσα, πού καταλήγουν τα λύματα.

Σε εναλλαγή ρόλων είπα. Μια ο ένας το έβλεπε το πρόβλημα, μια ο άλλος. Όλα ήταν συνάρτηση της καρέκλας στην οποία καθόσασταν.
Κάτω ή πάνω.

Η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος πέρασε. Ένα σπουδαίο έργο περιβαλλοντικής αξίας, υψίστης, παραδόθηκε στην υπηρεσία του πολίτη.
Αν κάθε χρόνο, εγκαινιάζαμε κι ένα τέτοιο όλα θα ήταν διαφορετικά.

Όσο για τον βιολογικό της νότιας Πιερίας; Εκεί είναι ιστορία του παραλόγου. Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια.
Και να δείτε πως την ημέρα που θα εγκαινιαστεί, θα αλληλοσυγχαίρονται και πάλι.....

Για όλους εσάς τους ανυποψίαστους μια ακόμη παρατήρηση. Αν δεν το καταλάβατε....μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο.
Από εδώ και στο εξής, όλα είναι διαφορετικά. Ακόμη και ο τρόπος που σου χαμογελάνε, ακόμη και ο τρόπος που σου μιλάνε. Όλα είναι θέμα επικοινωνιακής τακτικής.
Αφού δεν μπορούν αυτοί, ας ανεβάσουμε εμείς τον πήχη μας. Και ας διασφαλίσουμε αυτή τη φορά πως τουλάχιστον δεν θα υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Και δεν θα μπορούσα να σας το δώσω να το καταλάβετε αλλιώς….παρά με μια ακόμη επιστολή ενός συμπολίτη μας.
Διαβάστε την, έχει ενδιαφέρον:

«Γεια σας  κυρία Τσαλου
ΠΕΡΣΙ   πήρα τηλέφωνο στο δήμο για λάμπες που ανάβουν στον Σιδ. σταθμό από τις 5 το απόγευμα .
Φέτος πήρα τηλέφωνο στο τοπικό κανάλι (να μην ζαλίζω μόνο εσάς) όπου τούς το ανέφερα . Ξανά παίρνω μετά από 25 ημέρες και μου λένε ότι δεν μπορέσαμε να στείλουμε κάμερα κ.λ.π.!!!!!!! Αυτό πριν ένα μήνα. Δεν ξερώ αν έγινε θέμα στο δελτίο ειδήσεων δεν
μπόρεσα να παρακολουθήσω.
Σας βεβαιώνω στον λόγο της τιμής μου ότι την Δευτέρα 31-5-2010 από τις 17.40 άναβαν οι κολώνες στο σημείο από την υπογειοποίηση του Σταθμού έως την Ένωση Αγροτικών Συν/σμων. Την Τετάρτη 2-6-2010 άναβαν από τις 17.30  οι κολώνες από το τέλος των αποθηκών έως την παιδική χαρά  πίσω στα γερμανικά. Άλλες φορές  ανάβουν  στην σειρά  που πάνε προς τον σταθμό. Κάθε φορά ανάβουν εκ περιτροπής δεν ξερώ  πως γίνεται αυτό.
Σας επισυνάπτω φωτο για απόδειξη και όχι διασπορά ψευδών γεγονότων .
Αυτός ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την σπατάλη αυτή θα αρπάξει καμιά ποινή;
Συγνώμη κα Τσαλου, ειλικρινά νιώθω πολύ άσχημα , που απευθύνομαι σε εσάς  και φοβάμαι ότι γίνομαι  κουραστικός,
ιδιόρρυθμος, παράξενος».

Σημείωση σύνταξης: Φτάσαμε να αισθάνεται άσχημα ο δημότης, άσχημα ο δημοσιογράφος, άσχημα όλοι μαζί, εκτός από αυτούς που πραγματικά θα έπρεπε να αισθάνονται άσχημα. Κι αυτό, κάποιοι το ονομάζουν …….αντιπολίτευση.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: