Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Και φέτος Χαρίζω μια Μέρα απ’ το καλοκαίρι μου στο Δάσος


XARIZO_1
Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας θα αναλάβουν βάρδιες στα παρατηρητήρια για να προστατέψουν τα βουνά του νομού από ενδεχόμενες πυρκαγιές.Η συνάντηση για την οργάνωση του φετινού προγράμματος των ...
εθελοντών θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Οδός Φλέμινγκ/νέα δικαστήρια).
XARIZO_2Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης, που κατάφερε τα δυο προηγούμενα χρόνια να εντάξει στο πρόγραμμα «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος» περίπου 700 εθελόντριες και εθελοντές, φιλοδοξεί να υποδεχθεί φέτος και νέους εθελοντές που θα συμβάλλουν, μαζί με τους παλαιότερους, στην προστασία του Ολύμπου και των Πιερίων.
Το φετινό πρόγραμμα, χάρη συχνές βροχοπτώσεις και τις ευνοϊκές θερμοκρασίες ξεκινά λίγο αργότερα από το περσινό (το 2009 είχε ξεκινήσει, στις 5 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας του Περιβάλλοντος, με ομάδα δημοσιογράφων της Κατερίνης), αναμένεται ωστόσο να είναι το ίδιο χρήσιμο και αποτελεσματικό όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Στη συνάντηση της Τετάρτης θα δοθούν προς τους εθελοντές χρήσιμες οδηγίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ θα συγκροτηθεί και η Συντονιστική Επιτροπή που θα αναλάβει να οργανώσει τις βάρδιες, έτσι ώστε η παρατήρηση-παρακολούθηση των ορεινών όγκων από τα παρατηρητήρια των Νέων Πόρων και της Ελάφου να είναι συνεχής και αδιάλειπτη, καθ’ όλη την κρίσιμη περίοδο.

XARIZO_3«Η προστασία των βουνών μας είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, ειδικά τώρα, αλλά και στο άμεσο δύσκολο μέλλον που θα ακολουθήσει, καθώς κοινό χαρακτηριστικό όλων των οικονομικών κρίσεων είναι η ραγδαία υποβάθμιση του Περιβάλλοντος», αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα.
«Οφείλουμε, λοιπόν», τονίζει, «τώρα που ξέρουμε πόσο ακριβά πληρώνεται το ‘δεν βαριέσαι’, να χαρίσουμε μια μέρα από το καλοκαίρι μας στο δάσος, γιατί τα παιδιά μας δεν θα μπορέσουν να το δανειστούν από κανέναν. Εμείς, οφείλουμε να τους παραδώσουμε τον Όλυμπο και τα Πιέρια άθικτα, όπως τα παραλάβαμε από τους γονείς μας».
Και, για τους δύσπιστους, προσθέτει: «Κανείς ποτέ δεν πίστευε, πως αυτό το κακό θα μπορούσε να συμβεί στον τόπο του! Ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε!».(
Πολιτεία)
 ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: