Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΣΟΣ των εμπόρων για τα υψηλά ενοίκια Αφού δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρώ, ας μειώσουμε τις τιμές των ενοικίων, τις τιμές των αγαθών, τις τιμές παντού. - Δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης, Κώστα Ρέχα

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010
BASIKO_1
Η εσωτερική υποτίμηση του ευρώ, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική, είναι μια λύση στο πρόβλημα της κρίσης που διέρχεται η χώρα, που διέρχονται οι επιχειρήσεις, που διέρχονται οι πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κώστας Ρέχας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Τοπικής».
Ο κ. Ρέχας μίλησε ...για αναδιάρθρωση της τοπικής αγοράς, για κλείσιμο επιχειρήσεων, για άνοιγμα νέων επιχειρήσεων και για εγκατάσταση πολυεθνικών επιχειρήσεων στην Κατερίνη και στην ελληνική περιφέρεια, γι αυτό και τόνισε ότι είναι αναγκαία η μείωση υπηρεσιών και προϊόντων προκειμένου η Ελλάδα να βρει διέξοδο από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Η δήλωση Ρέχα

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης έχει ως εξής: «Πιστεύω ότι από μόνη της η αγορά θα αναδιαρθρωθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα. Θα έχουμε αναδιάρθρωση της αγοράς, θα κλείσουν δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις και θα φύγουν από την αγορά, θα μπουν στην αγορά νέες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και από το εξωτερικό, μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές επιχειρήσεις… Ήδη στην πόλη μας έρχεται μια μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση η οποία προβλέπουμε ότι θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά.
Όταν δεν υπάρχει κατανάλωση, δεν υπάρχει και μέλλον στις επιχειρήσεις. Διότι σε μια επιχείρηση ο τζίρος της μειώνεται κατά 50% ενώ τα λειτουργικά της έξοδα παραμένουν ίδια όπως τότε που ο τζίρος ήταν πολύ μεγαλύτερος, τότε γίνεται αντιληπτό ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.
Όταν όμως μειώνονται οι τιμές των ενοικίων καταστημάτων, όταν μειώνονται οι τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα καταστήματα κι όταν σημειώνονται μειώσεις τιμών ευρύτερα, τότε γίνεται μια εσωτερική υποτίμηση του ευρώ, ενός νομίσματος που δεν μπορεί να υποτιμηθεί, επειδή είναι νόμισμα πολλών κρατών και όχι μόνο ενός κράτους.
Δυστυχώς, είναι μειονέκτημα το ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρώ, όπως θα μπορούσαμε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας αν είχαμε τη δραχμή. Μπορούμε όμως να υποτιμήσουμε το ευρώ, εσωτερικά, μειώνοντας τις τιμές, περιορίζοντας τις δαπάνες, μειώνοντας τα ενοίκια, μειώνοντας τις τιμές των αγαθών».(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: