Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 7 Ιουνίου

AMOIRIDHSΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά,
σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Στο προσκήνιο της κεντρικής πολιτικής σκηνής βρίσκονται τις μέρες αυτές δυο βουλευτές του νομού.
Ο ένας, ο Γιάννης Αμοιρίδης, γιατί συνυπέγραψε μαζί με άλλους 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μια ολίγον «αντάρτικη» ερώτηση για το ασφαλιστικό, θέτοντας στην κυβέρνηση το δίλημμα: θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ή τις ερμηνείες της τρόικας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, της κατεδάφισης της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα;
Ο άλλος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, γιατί ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, την ώρα που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα με τις εμπλοκές στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας (για μίζες-συμφωνίες και αποφάσεις που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο), την ώρα που η Επιτροπή λοιδορείται για γκάφες ολκής και επιδερμική, σε σχέση με τη σοβαρότητα σοβαρότητας της εξεταζόμενης υπόθεσης, έρευνα,
ζήτησε να έρθουν οι φάκελοι για τις αναθέσεις που έγιναν επί οικουμενικής κυβέρνησης, όχι γιατί (όπως δήλωσε) προέκυψε εμπλοκή της Siemens με τα κόμματα της αριστεράς, αλλά επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης έχει μια … εμμονή και … για να αποδείξουν τα μέλη της Επιτροπής πως είναι άτεγκτοι και καθαροί προς όλες τις πλευρές, να το ερευνήσουν κι αυτό.
PAPAGEORGIOY


Τη δημιουργία Περιβαλλοντικής Αστυνομίας με μόνιμο Εισαγγελέα μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρα μας.
Αν λάβουμε υπόψη πόσα τέτοια εγκλήματα συντελούνται μόνο στο νομό μας, το προσωπικό της Περιβαλλοντικής Αστυνομίας μάλλον θα πρέπει να υπερβαίνει αυτό της ΕΛ.ΑΣ.


PODHLATES
Περίπου πεντακόσιοι ποδηλάτες, οι περισσότεροι με μαγιό, αλλά και κάποιοι με αδαμιαία περιβολή, έχοντας ζωγραφιές στα σώματά τους, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ισχυριζόμενοι ότι άσεμνη δεν είναι η Γυμνή Ποδηλατοδρομία, αλλά ο εγκλωβισμός των ανθρώπων από τα ΙΧ, η έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα.
H 3η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη οργανωμένων ομάδων της Θεσσαλονίκης (από τις πιο επιβαρυμένες σε ατμοσφαιρικούς ρύπους πόλεις στην Ευρώπη) όπως η «Σφήνα», τα «Παιδιά εν δράσει», «Η Πόλη Αλλιώς», «Στριτ Πάνθερς» και άλλες.
Πρόκειται για ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Σήμερα συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

Κι εμείς, στην Κατερίνη έχουμε ποδηλατικό κίνημα, είναι όμως … ντυμένο.
Κι από όσο ξέρω, δεν είναι τα ρούχα που το εμποδίζουν να γίνει πιο αποτελεσματικό.


1
«Τρέμει» η Ελληνική Κυβέρνηση τους ελέγχους των τεχνοκρατών του ΔΝΤ και κάνει τα πάντα για να τηρήσει στο ακέραιο το μνημόνιο που έχει υπογράψει…
Αν οι κυβερνώντες είχαν τέτοια πρεμούρα και όταν υπέγραφαν (προεκλογικά) τα περιβόητα «συμβόλαια με το λαό», ίσως όλοι να ζούσαμε καλύτερα.
Αλλά προφανώς, άλλο «μνημόνιο» και άλλο «συμβόλαιο» ή μήπως… άλλο «κυρίαρχος λαός» και άλλο ΔΝΤ;


2
Ειδική αναφορά στους πρώην δημάρχους Κατερίνης, Σίμο Χαραλαμπίδη και Θεόφιλο Καμπερίδη, έκανε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης κατά την τελετή εγκαινίων της επέκτασης του βιολογικού, λέγοντας ότι φρόντισαν πολλά χρόνια πριν να δημιουργήσουν υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος (όταν ακόμη δεν υπήρχαν τα ΚΠΣ), αντί να κάνουν πλατείες.
Και αφού εκείνοι δημιούργησαν τις απαραίτητες υποδομές, οι επόμενοι ασχολήθηκαν με την πλατεία Ελευθερίας, καθότι λεφτά υπάρχουν!


Στα Δικαστήρια προτίθεται να διεκδικήσει τις υπερωρίες του δημοτικός υπάλληλος, προσφάτως «παροπλισμένος», με δυσμενή μετάθεση εντός του Δήμου.


4
«Για τέτοια έργα, αξίζει να ασχολείσαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» σχολίασε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της επέκτασης του βιολογικού.
Ο τέως δήμαρχος, αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε για να χρηματοδοτηθεί το έργο, κάτι που του αναγνώρισε και η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
Πάντως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η σημερινή διοίκηση έδωσε πραγματική μάχη με το χρόνο για να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος ένα τόσο σημαντικό έργο και αυτό πρέπει να της αναγνωριστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βιολογικός της Κατερίνης ξεκίνησε να κατασκευάζεται μερικά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του βιολογικού της Νότιας Πιερίας και ήδη λειτουργεί, ενώ εκείνος της νότιας Πιερίας δεν έχει δεχθεί ακόμα σταγόνα λύματος στις εγκαταστάσεις του.
 ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: