Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010
Η διαφορά είναι …στην ούγια που λέμε….ε, κάπως έτσι αισθάνθηκα και χθες.
Αφού περίμενα, κάποιος να ...αισθανθεί την ανάγκη να απαντήσει για το ταξιδάκι στις Βρυξέλλες και τη σύνθεσή του, αποφάσισα να απευθυνθώ στον ίδιο τον Ευρωβουλευτή.

Μπήκα λοιπόν στο site του κ. Παπαστάμκου και του έστειλα ένα e mail, ζητώντας πληροφορίες για την επιλογή των προσώπων που πλαισίωναν την Πιερική αποστολή στις Βρυξέλλες.

Δεν χρονομέτρησα ακριβώς, αλλά δεν πρέπει να πέρασαν παρά μόνο 20 λεπτά, όταν χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο.
-Παρακαλώ;
-Η κ. Τσαλού;
-Η ίδια.
-Γιώργος Παπαστάμκος από Βρυξέλλες. Χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σας.
-Κι εγώ χαίρομαι πραγματικά, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί επιτέλους υπάρχει ακόμη ελπίδα, κάποιοι άνθρωποι, αν και θα είχαν κάθε λόγο να χειριστούν αλαζονικά την εξουσία, δεν το πράττουν.

Έλαβα το μήνυμά σας, μου είπε,  και είμαι στη διάθεσή σας, αφού προηγουμένως διευκρινίσω, ότι εγώ το μόνο που έκανα, ήταν να απευθύνω μια πρόσκληση στην ΤΕΔΚ Ν.Πιερίας για ενημερωτική επίσκεψη δημάρχων στο Ευρωκοινβούλιο. Αντιλαμβάνεσθε, συνέχισε, ότι δεν είχα την ευθύνη για την επιλογή των προσώπων της αποστολής.

Αυτό και μόνο με κάλυψε, του απάντησα, και σαφώς δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι εσείς θα μπαίνατε στη διαδικασία να επιλέξετε πρόσωπα και πράγματα.

Έκλεισα το τηλέφωνο μετά από μια σύντομη συνομιλία και σκέφτηκα το εξής:
-Ένας ευρωβουλευτής, λαμβάνει στο e mail του ένα μήνυμα, από μια δημοσιογράφο, εφημερίδας περιφερειακής, για ένα θέμα που αφορά όχι τον ίδιο άμεσα αλλά έμμεσα και μπαίνει στη διαδικασία να σηκώσει ο ίδιος το τηλέφωνο, να πάρει αυτόν τον πολίτη και να του δώσει διευκρινίσεις.

Δεν μπήκε στη διαδικασία ούτε να τηλεφωνήσει δια του διευθυντή του ή του όποιου συνεργάτη του, να απαντήσει μέσω e mail ή να αγνοήσει …το εν λόγω μήνυμα που θα μου φαινόταν ακόμη πιο φυσιολογικό.

Και εδώ φλομώσαμε στους δήθεν, στους γραμματείς και στους φαρισαίους. Εδώ για να μιλήσεις με αιρετό απευθείας θα πρέπει πρώτα να απαντήσει στο τηλέφωνο και αφού δεν το κάνει, να παρακαλέσεις τον Γραμματέα του, να περιμένεις στην αναμονή, να, να, να….

Το ταξιδάκι λοιπόν στις Βρυξέλλες δεν οργανώθηκε από τον κ. Παπαστάμκο. Το ανέλαβε η ΤΕΔΚ Πιερίας.
Περιμένω λοιπόν τη δική της εκδοχή ως προς την επιλογή των προσώπων. Α, και κάτι χρήσιμο για τους πολίτες. Τα έξοδα ανέλαβε το Ευρωκοινοβούλιο. Είδατε η Ε.Ε.;

Πιο καλοκαιρινή διάθεση δεν γίνεται. Ένα πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια θερμή εβδομάδα μπροστά μας όχι μόνο μετεωρολογικά αλλά και πολιτικά, αυτοδιοικητικά, δημοτικά, περιφερειακά.

Έληξε η προθεσμία τα μεσάνυχτα της Κυριακής για τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις στο ΠΑΣΟΚ και όλοι ψάχνουν να βρουν, να μάθουν, να διερευνήσουν, ποιος έκανε αίτηση για πού και ποιος πρότεινε ποιον.

Υπομονή παιδιά. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει λένε οι πληροφορίες τα ονόματα στη δημοσιότητα.
Τι σόι ανοιχτή διαδικασία θα ήταν αν δεν το έκανε.
Λίγη υπομονή.

Στη Ν.Δ. αφού πέρασαν άλλο ένα εκλογικό Σαββατοκύριακο, όλα δείχνουν πια πως θα οδεύσουν προς Συνέδριο εν μέσω σοβαρών αναταράξεων.
Χθες έκανε ποδαρικό ο Κιλτίδης.

Στο τέλος η Βουλή θα δώσει πτέρυγα στους ανεξάρτητους των κομμάτων. Μέχρι στιγμής, μόνο το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ δεν έχουν διαρροές. Όλοι οι άλλοι….την παλεύουν καθημερινά.

Και να και μια ανακοίνωση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης με πολύ μεγάλο πιερικό ενδιαφέρον.
Έρχεται ο Ψωμιάδης με τους νεολαίους του, να καθαρίσουν την ακτή του Κορινού.

Τι έγινε ρε παιδιά; Μας την έπεσαν κιόλας; Ο Ψωμιάδης φορτσάρει για τις εκλογές στην περιφέρεια και θα καθαρίσει ακόμη και τις ακτές στη …Φλώρινα, ασχέτως αν δεν έχει.

Σημασία δεν έχει τι λέει αλλά ποιος το λέει μερικές φορές. Διερευνήστε πρώτα ποιος «μεταφέρει» τις πληροφορίες και μετά μπορείτε να βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Είδαν πολλά τα μάτια μας και ακούσαν πολλά τα αυτιά μας, τις τελευταίες μέρες κυρίως, είδαμε κωλοτούμπες, κωλοτουμπίτσες και κωλοτουμπάρες.
Ρωτήστε σας λέω, ποιος λέει τι πρώτα.

Και νέα σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή, αυτή τη φορά στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης, για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κρίση.
Θα ερωτήσω μόνον αυτό: Γιατί δεν έγινε κοινή σύσκεψη με το Επιμελητήριο την προηγούμενη Παρασκευή;

Πάντα το είχαμε αυτό το πρόβλημα της συνεννόησης και της συλλογικότητας στα θέματα του νομού.
Κάτι πάει να αλλάξει πλέον. Άρχισαν όλοι να αντιλαμβάνονται ότι είναι άλλο να ακολουθείς την πολιτική σε κορυφαία θέματα του κόμματος με το οποίο εκλέγεσαι και άλλο να υπερασπίζεσαι το δίκαιο των πολιτών που σε εξέλεξαν.

Πολλές φορές το ένα μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με το άλλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η «κομματική πειθαρχία» υπερισχύει της «λαϊκής εντολής».

Αυτά για όσους επιμένουν να μας λένε το «άσπρο, μαύρο» και να το παίζουν υπερασπιστές και τιμητές του κυβερνητικού έργου …διαχρονικά.

Επειδή οι μέρες είναι καυτές, προτείνω σε όσους άρχισαν να ζεσταίνονται υπερβολικά από την …επικαιρότητα, να κάνουν συχνά ντους και να πίνουν πολλά υγρά.
Καλή μας καυτή Τρίτη.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: