Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 15 Ιουνίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Μέχρι τις Βρυξέλλες (ή μάλλον για να κυριολεχτούμε μέχρι το.... Στρασβούργο) φτάσαμε για να μάθουμε για τη σύνθεση της ΤΕΔΚ Πιερίας, η οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφορμή στάθηκε, η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκου (ο οποίος προσκάλεσε τα μέλη της ΤΕΔΚ στις Βρυξέλλες), του σχετικού δελτίου τύπου όπου αναφέρονται ως δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης, άτομα τα οποία μπορεί να έχουν σχέση με το δήμο (συγκεκριμένα συνεργάτες του δημάρχου Κατερίνης), αλλά ουδεμία άλλη σχέση έχουν με το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο με το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων του Νομού, την ΤΕΔΚ. (η σχετική ανάρτηση διορθώθηκε λίγο μετά και αφού προηγήθηκε επικοινωνία της εφημερίδας με τον Ευρωβουλευτή)
Η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν πρόσεξα τις φωτογραφίες (επίσης αναρτημένες στη σελίδα του κ. Παπαστάμκου), οπού η πλειοψηφία των μελών της Πιερικής Αντιπροσωπείας δεν είχε κατέχει κανέναν θεσμικό ρόλο. Παρόλα αυτά σχετικοί και άσχετοι, ποζάρισαν στο φακό με την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, αλλά και με άλλους παράγοντες του Ευρωκοινοβουλίου.
Την αποστολή συνόδευαν (ορθώς και έτσι πρέπει) και δύο καλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι εκ των οποίων μόνο ο ένας ήταν εκπρόσωπος τοπικού μέσου ενημέρωσης όπως μάθαμε εκ των υστέρων.
Τις εύλογες απορίες μας, τις μετέφερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον Ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκο, χωρίς να τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες να λάβω μια απάντηση.
Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαστάμκος με εξέπληξε ευχάριστα, αφού λίγη ώρα μετά επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικώς και μου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, όσον αφορά από ποιον έγινε η σύνθεση της Πιερικής Αντιπροσωπείας. «Εγώ έστειλα μια πρόσκληση δια μέσου του προέδρου της ΤΕΔΚ» είπε ο κ. Ευρωβουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή προοριζόταν πρωτίστως σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού μας.
Δεν τρέφω αυταπάτες, ότι μπορεί να υπάρξει απάντηση από πλευράς ΤΕΔΚ για το πώς συγκροτήθηκε η αντιπροσωπεία, ούτε βέβαια περιμένω να δοθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στο ταξίδι και στις συναντήσεις.
Απλά η διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων «περιπτώσεων» ανάμεσα σε έναν Ευρωβουλευτή και σε μια συντριπτική πλειοψηφία τοπικών αρχόντων, είναι όχι μόνο χαοτική, αλλά κυρίως ποιοτική.  Όσο για τα έξοδα του ταξιδιού (το οποίο δεν ήταν αναψυχής) τα επιβαρύνθηκε ο κ. Παπαστάμκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει με τους συναδέλφους του, να υπάρξει όσο δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το έργο που συντελείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από αυτήν.
Την κάνουν ένας-ένας οι «ντορικοί» από τη Νέα Δημοκρατία ή είναι η ιδέα μου;
Χθες ήταν σειρά του πρώην υφυπουργού Κώστα Κιλτίδη να ανεξαρτοποιηθεί από «τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά», όπως ανέφερε, με αφορμή τα όσα του καταλογίζουν οι πρώην (πλέον) σύντροφοί του για το ρόλο του στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή της ημερομηνίας για την ανεξαρτητοποίηση μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Εκτός από τη συζήτηση για το Βατοπέδι που ξεκίνησε χθες στη Βουλή, η ανακοίνωση ήρθε μια μέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη μελών στις ΝΟΔΕ.
Αν κρίνουμε ότι έγινε και στην εκλογική περιφέρεια του κ. Κιλτίδη, ότι και στην Πιερία, όπου όλα τα «κόζια»* του προέδρου πιάσανε τα πόστα στη Ν.Δ., τότε καταλαβαίνουμε τους βαθύτερους λόγους της ανεξαρτητοποίησης.

*στην προκειμένη περίπτωση, όπου «κόζι» ίσον πρώην στέλεχος της ΠΟ.ΛΑΝ.


«Κάγκελο» άφησε την Ελληνίδα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρία Δαμανάκη, ο δήμαρχος της Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης. Όταν η συζήτηση ήρθε στις μυδοκαλλιέργειες της περιοχής μας, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι «ακόμα και τα μύδια που τρώτε στις Βρυξέλλες είναι μύδια Μακρυγιάλου»…
Η Ελληνίδα Επίτροπος, η οποία είναι και αρμόδια για θέματα Αλιείας, άκουσε με προσοχή την Πιερική αντιπροσωπεία, ενώ κατά πώς μάθαμε (ανεπισήμως, αφού δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού), προτίθεται να επισκεφθεί την περιοχή μας και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις μυδοκαλλιέργειες…


Ωραίοι είναι εκεί στο ΠΑΣΟΚ… εκτός από τους υποψηφίους που αυτοπροτείνονται για να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, υπάρχουν κι εκείνοι τους οποίους έχουν προτείνει άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ…
Αυτό πάντως αποτελεί μια καλή μέθοδο για να μη δείξει ο ενδιαφερόμενος πόσο θέλει να είναι σώνει και καλά υποψήφιος (γενικώς)
Χτυπάει μια αίτηση ο ίδιος προτείνοντας τον εαυτό του για δήμαρχο στον χι δήμο, αλλά επειδή είναι λίγες οι πιθανότητες να γίνει δεχτή, βάζει έναν κολλητό του να κάνει πρόταση (αντί του ιδίου) και για την Περιφέρεια…
Κοινώς, όπου κάτσει η μπίλια…


Διαβάζουμε στο «Παρόν» της Κυριακής:
«Την περασμένη Τετάρτη εκδικάστηκε στο Εκλογοδικείο η ένταση του πρώην υφ. Υγείας επί Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Στο Νομό Πιερίας το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τρεις βουλευτές και η Νέα Δημοκρατία έναν, με τον ενιστάμενο να διεκδικεί την 3η έδρα του ΠΑΣΟΚ. Εάν γίνει δεκτή, θα συμβούν διάφορα ευτράπελα, όπως ότι στη Λακωνία το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 2 βουλευτές και η ΝΔ 1, αν και η διαφορά υπέρ της είναι 11 μονάδες. Την έδρα υπερασπίστηκε ο πρώτος επιλαχόν βουλευτής κ. Ηλίας Τσιλακίδης
Η στάση του στο Δικαστήριο προκάλεσε το ενδιαφέρον του προέδρου, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το πολιτικό ήθος του νέου πολιτικού και ζήτησε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της παρέμβασης, μια και ο κ. Τσιτλακίδης υπερασπίστηκε την 3η έδρα του κόμματός του την οποία ο ίδιος έχασε για 30 σταυρούς.
Η εμπειρία των δικαστών στα εκλογοδικεία είναι αρνητική: μεταξύ όμοσταβλων έχουν συμβεί στιγμές απείρου κάλλους. Ευτυχώς υπάρχουν νέα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν αρχές…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: