Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Κατασκευή αγροτικού δρόμου στη θέση Μύθος-Δενδρί

dromos_NA
Ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της αγροτικής οδού στην ..
περιοχή  Μύθος-Δενδρί στο Δήμο Πιερίων.
Ο αγροτικός δρόμος, μήκους 3.360 μ., που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο Ρητίνης-Ελατοχωρίου με τον επαρχιακό δρόμο Λαγόραχης-Ρητίνης είχε ήδη κατασκευαστεί με άλλη εργολαβία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, με χρηματοδότηση από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες ζωής και αγροτικής δραστηριότητας των κατοίκων της περιοχής.
Το έργο, προϋπολογισμού  440.000 ευρώ, περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του δρόμου σε πλάτος 6,5 μ., την κατασκευή των διαβάσεων για την πρόσβαση των παραγωγών στις καλλιέργειές τους και την τοποθέτηση στηθαίων, πληροφοριακών πινακίδων και τη  διαγράμμιση της οδού. Το πλάτος της οδού φθάνει τα 10 μέτρα, ενώ έγινε και μετατόπιση του αρδευτικού δικτύου κατά μήκος του δρόμου.
Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου επέβλεψε την Παρασκευή τις εργασίες ασφαλτόστρωσης  της αγροτικής οδού που βρίσκεται στα όρια των δύο δημοτικών διαμερισμάτων του Ελατοχωρίου και της Ρητίνης, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Νίκο Μπουρονίκο, τον Αντιδήμαρχο Δήμου Πιερίων Κώστα Γκλάρα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ελατοχωρίου Νικόλαο Γκλάρα και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας Χρήστο Συγκερίδη.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης, πρόκειται για ένα δεύτερο σημαντικό αναπτυξιακό έργο στο Δήμο Πιερίων που αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και για τη γεωργία και για την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών όσο και τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πιερίων Κώστας Γκλάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τον Νομάρχη και τη Ν.Α. Πιερίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου για την υλοποίηση αυτού του έργου μεγάλης και διπλής σημασίας, καθώς συντομεύει τη διαδρομή και διευκολύνει την επικοινωνία από το Δήμο Πιερίων προς την πόλη της Κατερίνης και εξυπηρετεί τη μετακίνηση των αγροτών.
(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: