Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010
Συσκεφτήκαμε. Και βάλαμε και σειρά προτεραιότητας…ο καθένας τη δική του αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι μάλλον άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως αν δεν πάμε ΟΛΟΙ μαζί για να διεκδικήσουμε…σωτηρία δεν έχει αυτός ο τόπος.
Και εγώ θέλω να κρατήσω αυτό ως το πλέον θετικό της χθεσινής πολύωρης διαδικασίας που έλαβε χώρα στο διοικητήριο και στην οποία συζητήθηκαν τα μεγάλα και μικρά αν θέλετε έργα που θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα για το ΕΣΠΑ.
Βεβαίως και είναι τα ίδια με εκείνα που συζητούσαμε και πριν από αρκετά χρόνια αλλά βλέπετε…αυτός ο τόπος είναι καλός μόνο για να φυτεύουν διόδια.
Χθες σκεφτόμουν όσο άκουγα για τα έργα το εξής: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω για την 13η εθνική οδό.
Από τότε που θυμάμαι επίσης τα ρεπορτάζ μου θυμάμαι τον περιφερειακό δρόμο της Κατερίνης.
Έχω γράψει κι αν δεν έχω γράψει ρεπορτάζ. Όσα και για το νέο νοσοκομείο Κατερίνης σχεδόν.
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Είπα νέο νοσοκομείο πάλι; Πιπέρι στο στόμα. Υποσχέθηκα πως δεν θα ξαναγράψω παρά μόνο την πρόσκληση των εγκαινίων του.
Δεν ξέρω αν θα προκάνω…αλλά αυτό είναι δέσμευση.
Πάμε λοιπόν στα της σύσκεψης. Διακρίνω μια ένταση ανάμεσα σε Παπαγεωργίου-Αμοιρίδη ή μου φαίνεται;
Μπορεί και να είναι ιδέα μου, θα το καρατσεκάρω αλλά χθες στο διοικητήριο στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν λίγο μετά…συζητήθηκε.
Και είναι αλήθεια ότι ο Παπαγεωργίου τα’χωσε ολίγον και με το γάντι στην πρόταση του Αμοιρίδη να αξιολογηθούν έργα που θα προτείνουμε για πιθανές καθυστερήσεις σε απαλλοτριώσεις λ.χ. για να πει ο Παπαγεωργίου: «Δεν συμφωνώ εγώ μ’αυτές τις λογικές. Δεν θα κάνουμε πάλι εκπτώσεις στις διεκδικήσεις και στο τέλος να τα χάσουμε όλα».
Για να απαντήσει ο Αμοιρίδης ότι «αν διεκδικούσαμε κομμάτι –κομμάτι τόσα χρόνια ίσως και να είχαμε πετύχει κάτι».
Η ένταση όμως ξέρω από πού προκλήθηκε.
Ο Παπαγεωργίου στην αρχή της διαδικασίας, δήλωσε άγνοια των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ΕΣΠΑ και διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα ανατραπούν κάποιοι σχεδιασμοί.
Στο διάστημα βέβαια της τοποθέτησής του, έλλειπε ο Αμοιρίδης, ο οποίος έφτασε με μικρή καθυστέρηση. Μόλις λοιπόν έκανε την τοποθέτησή του είπε: «Και τώρα θέλω να σας ενημερώσω για τις αλλαγές που επέρχονται στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη βουλή».
Εγώ το λέω «άδειασμα», άλλοι συνάδελφοι το χαρακτήρισαν «γκοοοολ» σημασία έχει πως μετά από αυτό….οι σπινθήρες ήταν ευδιάκριτοι.
Πάμε τώρα και σε άλλα νέα.  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χθες και δεν έλειψαν τα μηνύματα, οι δηλώσεις, οι χαιρετισμοί…και οι σοκολατίτσες βεβαίως-βεβαίως. Πιστός στην παράδοση ο Αμοιρίδης.
Έριξε από μια σοκολάτα στο γυναικείο πληθυσμό.
Χρόνια πολλά είπαν Μίχου και Κουκοδήμος στην έναρξη της διαδικασίας για τις γυναίκες.
Κεφάτοι και ανεβασμένοι οι δήμαρχοι της Πιερίας. Ή κάνω λάθος. Όχι δεν κάνω. Όσο περνάνε οι μήνες και δεν έχουν νέο από τον Καλλικράτη….
Καλή μας ημέρα πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς (ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ - http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: