Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Μπαράζ απεργιών ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα

ΤΡΙΤΗ 9-3-2010

Ενάντια στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, που προβλέπουν περικοπές στις αποδοχές και τα επιδόματα καθώς και αυξήσεις στους φόρους.
Στη 1 το μεσημέρι έγινε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών από την ΑΔΕΔΥ,  

την ΟΛΜΕ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Σε νέα 48ώρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 8 και...










Ενάντια στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, που προβλέπουν περικοπές στις αποδοχές και τα επιδόματα καθώς και αυξήσεις στους φόρους.
Στη 1 το μεσημέρι έγινε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Σε νέα 48ώρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στις εφορίες, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ.


Στάσεις εργασίας


Δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούν από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, έως την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Καταλήψεις
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Πανεπιστημίου από τους πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής, καθώς και η κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών για να μην τυπωθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), που μεταξύ άλλων είναι αρμόδιο για την εκτέλεση και παρακολούθηση του προϋπολογισμού. Λόγω του αποκλεισμού. οι υπηρεσίες του Λογιστηρίου, τόσο των εσόδων όσο και των δαπανών δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων για την υλοποίηση του προϋπολογισμού.

Οι υπηρεσίες του ΓΛΚ είναι αρμόδιες και για την υπογραφή των αποφάσεων καταβολής των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο.

Οι περίπου 250 καταληψίες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει το πακέτο των μέτρων που έχει προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση του πρώην εθνικού μας αερομεταφορέα. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται πως δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε τις αποζημιώσεις τους ούτε και τις συντάξεις τους.
ΤΟ ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις και από το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει συλλαλητήριο στις 18:30 στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα, στις 19:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

ΧΥΤΑ

To κλείσιμο των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, μέχρι και την Πέμπτη 11/3, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι Αστυνομικοί
Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Οι Δημοσιογράφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική -πανεργατική απεργία των συνδικάτων, ως εκ τούτου την ημέρα εκείνη δεν θα εργαστούν οι δημοσιογράφοι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωση και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την επόμενη ημέρα.

Οι Βενζινοπώλες
Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες, αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι Δάσκαλοι

Τη Δευτέρα αποφασίζουν και οι δάσκαλοι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: