Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ραγκούσης προς ΝΔ: Προσβάλλετε το ήθος του πρωθυπουργού!

ΤΡΙΤΗ 9-3-2010
 newsit.gr

Επίθεση σε όσους τον κατηγόρησαν για δημιουργία κομματικού μηχανισμού στην στελέχωση των προϊσταμένων στο Δημόσιο, εξαπέλυσε στην αρμόδια επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Η ΝΔ είχε αντιδράσει αφού το νομοσχέδιο δίνει στον πρωθυπουργό το δικαίωμα να αναθέτει απευθείας και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της αρεσκείας του την παροχή υπηρεσιών ή την εκπόνηση .....μελετών.
Επίσης του δίνει το διακίωμα να συγκροτεί επιτροπές και ομάδες εργασίας για τη μελέτη αξιολόγηση και διατύπωση προτάσεων, ενώ η αμοιβή τους θα καθορίζεται απευθείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.
  "Είναι κακή στιγμή της αντιπολίτευσης, γίνεται μια προσπάθεια διαστρέβλωσης", είπε ο κ. Ραγκούσης και μίλησε για εκστρατεία λάσπης και δυσφήμισης.
Κατηγόρησε τη ΝΔ οτι προσπαθεί να προσβάλλει το ήθος του πρωθυπουργού. Μίλησε επίσης για κακόπιστη στάση απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που δίνει μια μάχη κορυφής, που κορυφώνεται αυτό το 48ωρο σε διεθνές επίπεδο και καταβάλει προσπάθεια η Ελλάδα να μην καταρρεύσει.
"Είναι πισώπλατο χτύπημα και έχει την ευθύνη ο Αντώνης Σαμαράς για αυτό που επιχειρείτε να στήσετε¨, είπε χαρακτηριστικα.
Χθες, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι  δίνονται υπερεξουσίες στον Πρωθυπουργό και κατηγορησαν την Κυβέρνηση ότι αθέτησε την υπόσχεση της για μείωση των δαπανών και περικοπές επιτροπών, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: