Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ του ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ....

ΤΡΙΤΗ 9-3-2010
Ο Οδυσσέας και ο Τειρεσίας
στον Κάτω Κόσμο.
Οσο και άν ακούγεται υπερβολικό, ο πρωθυπουργός της χώρας, ξεκίνησε εδώ και πέντε μήνες μία δική του Οδύσσεια, μία δική του περιπλάνηση, για να βρεί η Ελλάδα (που εκπροσωπεί)  τη δική της Ιθάκη.
Η σύγχρονη Οδύσσεια θα μπορούσε να παρομοιάζσι εν πολλοίς το Ελληνα Πρωθυπουργό ώς ένα πρόσωπο που να ταυτίζεται με τον ελεύθερο, ασυμβίβαστο, αδάμαστο Δυσσέα που εξουσιάζει και περιγελάει θεούς και ανθρώπους, θάλασσα και ουρανό μπρός στον αγώνα της επιστροφής στη ...
δική του Ιθάκη. Η διαφορά του τότε με το σήμερα είναι μεγάλη και η παρομοίηση ίσως είναι σχηματική, όμως η αγωνία για την "επιβίωση" της δικής μας "Ιθάκης είναι και τώρα επίκαιρη.Κοινά χαρακτηριστικά,  η περιπλάνηση, η επιμονή, ο συνεχής αγώνας και η πίστη.. πώς θα πετύχει το ακατόρθωτο..Σύγχρονος Οδυσσέας λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου, στη δική του "μοναξιά" να προσπαθεί να υπερασπίσει την τιμή και υπόληψη της χώρας του.Να τραβά τον δικό του Γολγοθά , οπως τον περιγράψανε πολλοί φίλοι και εχθροί του ...Για πολλούς ακατόρθωτη η επιτυχία.... 
Ομως η επιβράβευση της προσπάθειας , της δικής του περιπλάνησης, σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει μορφή και τα θετικά σημάδια να είνα όλο και περισσότερο εμφανή. 
Η "ξεκάθαρη και πολιτικά σοβαρή κίνηση" του πρωθυπουργού, να  τονίσει σε όλα τα "φόρα"και σε όλα τα πρόσωπα που επι μήνες έρχεται σε επαφή, ότι η Ελλάδα είναι θύμα κερδοσκόπων , που αποσκοπουν στην αποδυνάμωση της νομισματικής ένωσης και του ΕΥΡΩ και η ιδέα - η πρότασή του γτια την ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείο (αντίστοιχο με το ΔΝΤ), σήμερα πιά παίρνει σάρκα και οστά.
Η πρόταση αυτή μέσα σε "λίγο καιρό" έχει πιά ενηλικιωθεί και σήμερα είναι η κυρίαρχη προβληματική  στο χώρο όχι μόνο της Ευρωπιακής Ενωσης αλλά και σε όλο τον κόσμο ,μέσω της G20.
Η πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού , απαχολεί την ΚΟΜΙΣΙΟΝ και έναι υπέρ αυτής της πρότασης και η Αγγελα Μέρκελ και ο Γιώργος Παπανδρέου  ανέλαβε να μεταφέρει και πέραν του Ατλαντικού αυτή την πρόταση.
Η Ουάσιγκτον Πόστ, σήμερα συντάσσεται με την πρόταση που κομίζει ο Ελληνας πρωθυπουργός για κοινό μέτωπο κατά των κερδοσκόπων και λέει "κοιτάξτε τον Ελληνα πρωθυπουργό"  γιατί στην θέση του μπορεί εύκολα να βρεθεί και η ΗΠΑ, προτρέποντας έτσι την Αμερικάνικη ηγεσία να συνταχθεί με αυτή την άποψη και τη λήψη μέτρων τώρα που υπάρχει μπροστά μας το παράδειγμα της ΕΛλάδας.
Στο εστερικό της Ελλάδας, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (και μέσω της αντιπολίτευσης) στηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουγού με τις ευχές η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους της και η ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Ελληνα πρωθυπουργού νάχει το τέλος της  με επιτυχία για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: