Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Και κοινή ένστολη διαμαρτυρία την Πέμπτη... ...από αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς


Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

 http://press-gr.blogspot.com


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ κοινή συνεδρίαση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος με αντικείμενο την προετοιμασία της κοινής ένστολης εκδήλωσης διαμαρτυρίας την 11η Μαρτίου 2010, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "Οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, αποφασίστηκε να προσυγκεντρωθούν στην Παλαιά Βουλή, ώρα 11.30 π.μ. και... ακολούθως να πορευθούν προς την Πλατεία Συντάγματος μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων. Τα πρωτοφανή οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν βάναυσα και...

το βιοτικό επίπεδο των ενστόλων. Από τη συνολική εφαρμογή του «πακέτου» θα προκύψει μείωση των αποδοχών από 200 έως και 400 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα του καθενός! Για άλλη μια φορά δυστυχώς καλούνται να πληρώσουν τα μόνιμα θύματα, δηλαδή οι εργαζόμενοι.
Αγωνιζόμαστε για:
- Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ανατρέπει κεκτημένα δεκαετιών και φέρνει προ αδιεξόδου τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
- Καμία ονομαστική μείωση των τακτικών επιδομάτων για τους ένστολους, καθ’ όσον εξαιρέθηκαν από το πρόσφατο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων όπου υπήρξε ενσωμάτωση των επιδομάτων τους στο βασικό τους μισθό.
- Νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Κατοχύρωση του Δημόσιου Κοινωνικού Χαρακτήρα της Ασφάλισης στο Δημόσιο.
Άραγε, αυτοί που προκάλεσαν την κρίση πότε θα πληρώσουν
;"
ΚΡΑΧΤΗΣ - http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: