Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 9 Μαρτίου

KORINOS
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Την επίσκεψη συνεργατών του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη δεχθήκαμε χθες το μεσημέρι.
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, πρόσφεραν στο γυναικείο πληθυσμό της εφημερίδας, εκ μέρους του βουλευτή, μια σοκολάτα (μικρή, γιατί οι γυναίκες κάνουμε και δίαιτα) συνοδευμένη από ....μια καρτούλα που έγραφε «Ζωή από τη σάρκα σου, πνοή από τα σπλάχνα σου, ελπίδα για έναν πιο όμορφο κόσμο το δημιούργημά σου …».
Καλή η χειρονομία, αλλά (λόγω επαγγελματικής διαστροφής δεν αντέχουμε να μην το γράψουμε) το στιχάκι αυτό θα ταίριαζε γάντι σε μια άλλη γιορτή, στη γιορτή Μητέρας.

KORINOS
Μια μικρή γιορτή προς τιμήν των γυναικών υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών του Δημαρχείου, οργάνωσε χθες στο γραφείο του και ο δήμαρχος Κορινού.
«Οι εργαζόμενες γυναίκες», είπε (όπως μας πληροφορεί ανακοίνωση του γραφείου τύπου), «είναι άξιες σεβασμού και πολλών συγχαρητηρίων. Προσφέρουν τα μέγιστα όχι μόνο στην οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν σημαντικά και στην πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιούνται».

Όλο αβρότητες οι άρρενες άρχοντες, απέναντι στο «άλλο μισό τ’ ουρανού», τουλάχιστον μια ημέρα το χρόνο!


Ελλάς το μεγαλείο σου!

Φωνάζει και διαμαρτύρεται εντόνως η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου γιατί η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» απαξίωσε να τους δείξει τις οικοδομικές άδειες (αν είχε)  για την κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων και γιατί παρέλειψε να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης του υδροβιότοπου του δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα-Αξιού-Λουδία, ζητώντας επιμόνως από το κράτος να επέμβει.
Ποιο κράτος να επέμβει, αδέρφια; Εδώ (διαβάσαμε στην εφημ. «Μακεδονία») ότι και το κτίριο που έχτισε το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ, την προηγούμενη δεκαετία, για να στεγάσει τις εγκαταστάσεις του φορέα Διαχείρισης, είναι αυθαίρετο!
Το έκτισε (λένε) σε οικόπεδο έκτασης 1.400 τ.μ. που παραχώρησε ο δήμος Χαλάστρας, κόστισε 300.000 ευρώ, αλλά δεν είχε φροντίσει να βγάλει οικοδομική άδεια, με συνέπεια να μη μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί και να παραμένει σε αχρηστία από το 2005, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης του υγροβιότοπου στεγάζεται σε νοικιασμένο (έναντι 700 ευρώ το μήνα)  χώρο!


35 εκατ. ευρώ για σεκιουριτάδες στα νοσοκομεία!

Λεφτά για νοσοκομεία της προκοπής (εξοπλισμένα και στελεχωμένα κατά πώς αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα)  δεν έχουμε, αλλά για να τηρούμε την τάξη σε όποια τέλος πάντων διαθέτουμε, μπορούμε να ξοδεύουμε 35 εκ. το χρόνο!.
Τόσα, λέει, θα κοστίσει φέτος στο Δημόσιο η ανάθεση φύλαξης των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.
Άφεριμ και ξανά άφεριμ στην πατρίδα, που μου ζητάει να θυσιάσω και έναν και δυο και τρεις μισθούς για να μην χρεοκοπήσει.


Μας συμπαθεί ο Σαρκοζί, γιατί αγοράζουμε (και) γαλλικά βόδια

«Το ευρώ δεν έχει κανένα νόημα αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», είπε Νικολά ο Σαρκοζί, σε συνάντηση που είχε με Γάλλους αγρότες, τονίζοντάς τους (με νόημα) ότι «η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας γαλλικού βοδινού κρέατος».
Μετά, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εκδήλωσε τη (θεωρητική) συμπαράστασή του στην Ελλάδα κι ο δικός μας τον ευχαρίστησε περιχαρής.
Τουλάχιστον τα βόδια δεν είναι τόσο ακριβά όσο οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα που εισάγουμε από τας Παρισίους!


PAPAGEORGIOY
Το μπελά του βρήκε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.
Οι εργασίες της Επιτροπής ήταν να τελειώσουν στις 17 Μαρτίου, αλλά η έρευνα έχει προχωρήσει ελάχιστα μέχρι στιγμής και οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποφάσισαν να παρατείνουν τις εργασίες για άλλους δυο μήνες ώς τις 17 Μαΐου και αν χρειαστεί ώς και τις 17 Ιουνίου.
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως (διαβάζουμε) και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προσφάτως, αισθάνθηκαν την ανάγκη κυρίως οι βουλευτές Αν. Μακρυπίδης, Λ. Γρηγοράκος, Θ. Παπαγεωργίου και Β. Κεγκέρογλου να επισημάνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ανοχή έναντι των στελεχών του κόμματος, τα ονόματα των οποίων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο. Με την άποψη αυτή συντάχθηκε ο Νίκος Αθανασάκης ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» στους βουλευτές να καλέσουν -εντός των κομματικών πλαισίων- όποιον από το ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οφείλει εξηγήσεις.


PARKO
Δεν ξέρω αν εσείς το θεωρείτε είδηση, εμείς πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε (κοτζάμ δελτίο τύπου λάβαμε!) ότι η αντιδημαρχία Πρασίνου του δήμου Κατερίνης ξεκίνησε εργασίες «κοπής χλόης» στο πάρκο, όσο και σε όλους τους χώρους πρασίνου του δήμου), σε αρδεύσεις, λιπάνσεις και κλαδεύσεις θάμνων και δένδρων.
Θα μου πείτε «αυτή δεν είναι η δουλειά της;». Είναι αλλά, θέλει, φαίνεται, να το επιβεβαιώνει κάθε φορά.


OGE
Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Συλλαλητήριο στη μνήμη των γυναικών που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για εργατικά δικαιώματα, ειρήνη, λευτεριά, ανεξαρτησία και δημοκρατία, οργάνωσαν χθες (στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης) ο Σύλλογος Γυναικών Κατερίνης (παράρτημα ΟΓΕ) και το ΠΑΜΕ Πιερίας, με αφορμή την 8η του Μάρτη και αιτία τα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συνιστούν και υφαρπαγή όσων με θυσίες (πολλές φορές αιματηρές) κατέκτησαν προηγούμενες γενιές εργαζομένων. 
Αλλά, εκτός από τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, ούτε και ο καιρός ως φυσικό φαινόμενο έστερξε στο συλλαλητήριο. Λόγω βροχής και η (όποια) συμμετοχή δεν ήταν ικανοποιητική και ο πεζόδρομος δεν είχε κόσμο να ακούσει τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Η πρόεδρος πάντως, του Συλλόγου Γυναικών και δημοτική σύμβουλος της ΔΑΣ στο δήμο Κατερίνης, Καλλιόπη Παντελιάδου-Φούκη, κατάφερε να δώσει χρώμα στη μουντή μέρα, καθώς κατέφθασε με μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα, που μοίρασε στις συγκεντρωμένες γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: