Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010
Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συγκαλέσει πιθανότατα αύριο, Μ.Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ζητήσει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Παράλληλα, σήμερα πολλά από τα μέλη της κυβέρνησης, κορυφαία κομματικά στελέχη και οι περιφερειάρχες ξεκινούν «φροντιστήριο» για τη διαχείριση ....κρίσεων.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να καθορίσει και πάλι τις προτεραιότητες που θα κληθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ώστε να κερδηθεί ο όποιος χαμένος χρόνος.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει στους υπουργούς του ότι είναι αποφασισμένος να παρακολουθεί προσωπικά και συνεχώς την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και για τον λόγο αυτό ανά μήνα θα συγκαλεί τα αρμόδια όργανα προκειμένου να ελέγχει την πορεία εφαρμογής των μέτρων που ελήφθησαν στις 3 Μαρτίου, αλλά και προγενέστερα με την ανακοίνωση του Προγράμματος.
Επιστροφή στα ...θρανία
Παράλληλα, από «φροντιστήριο» για τη διαχείριση κρίσεων περνούν σήμερα πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, κορυφαία κομματικά στελέχη και οι περιφερειάρχες. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει σ' αυτό ο πρωθυπουργός είναι το γεγονός ότι σε κάποια από τα «μαθήματα» θα παραστεί και ο ίδιος.
Το «φροντιστήριο» θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος είναι η επιμόρφωση των μελών της κυβέρνησης και των κομματικών στελεχών στο πώς πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που έχουν να αντιμετωπίσουν μια κρίση είτε στο υπουργείο είτε σε ένα κοινωνικό ζήτημα.
Βασικός «φροντιστής» όσων μετάσχουν είναι ο ειδικός σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην έδρα Τζ. Κένεντι, Ρόναλντ Χάιφετζ, ο οποίος μετακλήθηκε ειδικά από τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να μεταδώσει τις γνώσεις του στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Χάιφετζ να «διδάσκει» τους σημερινούς «μαθητές» του το πώς πρέπει να αντιδρούν σε περιόδους κρίσης, τι συγκεκριμένες κινήσεις πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο να χειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις. Τα «μαθήματα» θα γίνουν σε δυο ενότητες: Στην «Η ηγεσία (σ.σ.: τα πρόσωπα που την αποτελούν) σε περιόδους κρίσης» και στη «Στρατηγική για την αντιμετώπιση μιας κρίσης».(ΝΕΑ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου