Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Επίδειξη νόστιμων γλυπτών!

EPIDEIKSH_1
Με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των τεσσάρων σεμιναρίων που υλοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Πιερίας για 100 εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Το κλου της εκδήλωσης ήταν ο μπουφές με τα έργα γλυπτικής τέχνης από φρούτα και λαχανικά, που φιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες της ..κουζίνας.

EPIDEIKSH_2Η εκδήλωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, παρουσία του Νομάρχη Πιερίας και προέδρου της ΝΕΛΕ Γιώργου Παπαστεργίου, της Διευθύντριας της ΝΕΛΕ Πιερίας Κικής Γεωργίου-Κίτσιου, του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Πιερίας Βαλάση Κοτρώνη και μελών του Δ.Σ. του Σωματείου.
Στα τέσσερα σεμινάρια, διάρκειας 50 ωρών το καθένα, εκπαιδεύτηκαν συνολικά 100 άτομα, που απασχολούνται σε επισιτιστικά επαγγέλματα, με στόχο να αποκτήσουν περαιτέρω δεξιότητες στην επαγγελματική τους ενασχόληση. Τα θέματα των σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από τη ΝΕΛΕ, με τη συνεργασία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού ήταν «Παραδοσιακή Μεσογειακή Κουζίνα», «Εστιατορική Τέχνη», «Ανάλυση Κινδύνου Ενός Τροφίμου (HASP)» και «Σκάλισμα Λαχανικών-Φρούτων».

EPIDEIKSH_3«Η βιομηχανία της Πιερίας είναι ο τουρισμός και με τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα, αν δεν γίνουμε καλύτεροι θα αποτύχουμε», είπε στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Πιερίας. Ενώ, απευθυνόμενος στους «πτυχιούχους» των σεμιναρίων, τόνισε: «Εσείς είστε από αυτούς που βάζουν μπρος την ατμομηχανή του τουρισμού, και παρόλο που είστε πίσω, στην κουζίνα, αποτελείται τον καθρέφτη. Όσο λοιπόν εσείς είστε άρτια εκπαιδευμένοι, τόσο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε το καλύτερο».
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Πιερίας τόνισε ότι τα σεμινάρια ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα για την αναβάθμιση του επαγγελματικού επιπέδου των εργαζομένων στον τουρισμό. Ο κ. Κοτρώνης ευχαρίστησε τον Νομάρχη για την υλοποίηση των σεμιναρίων και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστoύν και την ερχόμενη χρονιά, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για επιμόρφωση από τους συναδέλφους του.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: