Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - Δήμοι ανάπτυξης και όχι διαχείρισης

DHMOI
Ξεκίνησε η συζήτηση στα τοπικά όργανα του Πα.Σο.Κ. για τη διοικητική μεταρρύθμιση που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης». Χθες το πρωί η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου, είχε συνάντηση στα γραφεία της Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ. με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που προέρχονται από το χώρο του Κινήματος και συζήτησε μαζί τους για το νέο... σχέδιο.

Η κ. Αντωνίου σε δηλώσεις της χαρακτήρισε το σχέδιο «Καλλικράτης» μεγάλη μεταρρύθμιση, εκτιμώντας ότι θα δοθεί προς διαβούλευση αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ θα έχει νομοθετηθεί το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο.
«Θα θέλαμε να είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο, ώστε να γίνει πιο μεγάλη διαβούλευση» είπε η βουλευτής του Πα.Σο.Κ, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση «είναι αρκετά ώριμη», αφού συζητείται εδώ και πολύ καιρό στην ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ.
Η Τόνια Αντωνίου, έκανε λόγο για «δύσκολο νομοθέτημα», το οποίο μεταφέρει αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια και τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις στους δήμους, σημειώνοντας τη δυσκολία του να αποτυπωθεί όλη αυτή η διαδικασία στο νέο νομοθέτημα, «ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων».
Αναφερόμενη στους λόγους που η Κυβέρνηση προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, υποστήριξε ότι το Πα.Σο.Κ. επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «νέο κράτος», τονίζοντας πως ο «Καλλικράτης» δεν έρχεται να αλλάξει απλώς τις δομές του κράτους, αλλά συνολικά τη δημόσια διοίκηση.
Η κ. Αντωνίου, τόνισε ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι οι νέοι μεγάλοι και ισχυροί δήμου που θα δημιουργηθούν να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο και όχι διαχειριστικό. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη αφού η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση. Το ΠΑΣΟΚ όμως αποφάσισε να προχωρήσει σ’ όλες αυτές τις τομές, επειδή γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την κρίση δεν πρέπει απλά και μόνο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά να βάλουμε ξανά τη χώρα σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής», είπε η βουλευτής Φθιώτιδας, συμπληρώνοντας πως για να γίνει αυτό επιβάλλεται να αλλάξει το κράτος.
«Πρέπει να αλλάξει το κράτος για να μπορούμε να προσελκύσουμε και επενδυτές από το εξωτερικό. Και σήμερα αυτό είναι δύσκολο να γίνει μέσω του γραφειοκρατικού και διεφθαρμένου συστήματος που έχουμε ως χώρα» κατέληξε στις δηλώσεις της η Τόνια Αντωνίου.
(Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: