Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Υιοθέτησαν» 39 δέντρα και ανέλαβαν τη φροντίδα τους

DENTRA_1

Μετά από μαραθώνιες (από πέρυσι) «διαβουλεύσεις» με τη διοίκηση του δήμου, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους: δενδροφύτευσαν έναν από τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του σχολείου τους και τον «υιοθέτησαν», αναλαμβάνοντας την τακτική παρακολούθηση και συντήρησή του...
DENTRA_2Το πρωί της Κυριακής, ομάδα μαθητριών και μαθητών του 3ου Λυκείου, σε συνεργασία με το δήμο Κατερίνης, και με τη συμμετοχή των «Φίλων του Περιβάλλοντος» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», έπιασαν τα φτυάρια για να φυτέψουν 39 μεγάλα δέντρα σε μια αλάνα της οδού Θουκυδίδη (παράδρομος Πέτα), στην επέκταση των Ευαγγελικών.
Η προεργασία είχε ήδη γίνει-οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Κατερίνης, είχαν ήδη ανοίξει τους λάκκους από την προηγούμενη ημέρα-και τα παιδιά, με τη βοήθεια και της καθηγήτριάς τους Βούλας Μαρινοπούλου, ολοκλήρωσαν στο άψε σβήσε τη δενδροφύτευση.
DENTRA_3Από δω και πέρα, η φύση θα κάνει τη δουλειά της, οι μαθητές (πολλοί από τους οποίους είναι ενεργά μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και συμμετέχουν κάθε χρόνο στις δρασηριότητές της) θα φροντίσουν να είναι αυτή απρόσκοπτη και ο μέχρι χθες γυμνός χώρος θα πρασινίσει, αναβαθμίζοντας την περιοχή.
DENTRA_4«Είναι μεγάλη η χαρά μας γιατί με αυτή την πρωτοβουλία εμβολιάζουμε τους μαθητές με το μικρόβιο του εθελοντισμού», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Χατζηκώστας, ο οποίος συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τις επόμενες μέρες πρόκειται να φυτευτούν χιλιάδες φυτά (δέντρα, θάμνοι, αρωματικά κ.α) σε κοινόχρηστους χώρους της συγκεκριμένης περιοχής και ευρύτερα, ενώ βασικός στόχος της διοίκησης, τόνισε, είναι «μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, να επιτευχθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων όλων των ηλικιών».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: