Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις του επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κατερίνης, βουλευτή Ι.Αμοιρίδη


Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010
Δεν είναι λύση κ. Χιονίδη να μηνύετε τους πολίτες
* Κάθε πολιτικός μπορεί να αξιολογεί μια ακραία στάση ενός πολίτη και να αντιδρά αφού όμως αναλογιστεί γιατί έφτασε ο πολίτης σ’ αυτό το σημείο, δήλωσε.
* Ο πολίτης που μηνύθηκε, κατέληξε στην εντατική του νοσοκομείου Κατερίνης λόγω βεβαρημένου ιστορικού 
Με αφορμή το... συμβάν μεταξύ του δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη, και ενός πολίτη, που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Χιονίδης να μηνύσει τον πολίτη, ο οποίος κρατήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πιερίας αλλά στη συνέχεια, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας του, κατέληξε στην εντατική του νοσοκομείου Κατερίνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, τ. δήμαρχος και νυν βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, αφού ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα αυτό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

Η δήλωση Αμοιρίδη

«Ο σεβασμός των πολιτών προς τους άρχοντες εξασφαλίζεται με έργα και πράξεις των αρχόντων και όχι με μηνύσεις. Καθένας που εκτίθεται στους πολίτες κρίνεται από τους πολίτες καθημερινά τόσο για τα θετικά αλλά όσο και για τα στραβά.
Βέβαια, όταν υπερβαίνονται τα εσκαμμένα, σίγουρα ο πολιτικός έχει το δικαίωμα να αντιδράσει με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί, πιστεύω όμως ότι η επιλογή του δικαστικού τρόπου αντίδρασης ενός πολιτικού εναντίον ενός πολίτη θα ήταν το έσχατο μέσο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας πολιτικός.
Ο πολιτικός θα μπορούσε να αμυνθεί σε μια συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου από έναν άλλο πολιτικό ή από κάποιον φορέα που εκφράζει κάποιες πολιτικές. Αλλά μεμονωμένα ένας πολίτης ο οποίος για τους δικούς του λόγους μπορεί ενδεχομένως να εκφράσει μια άποψη η οποία είναι άκρως μειωτική για κάθε πολιτικό, ο κάθε πολιτικός την αξιολογεί και ανάλογα θα πρέπει να αντιδρά αφού όμως αναλογιστεί και το γιατί έφτασε ο πολίτης σ’ αυτό το σημείο.
Εκτιμώ πάντως ότι δεν είναι λύση να μηνύει ο πολιτικός τους πολίτες».

Το συμβάν

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Ημερήσια της Πιερίας» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, στην καρδιολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Κατερίνης κατέληξε να νοσηλεύεται ο 53χρονος Γ.Τ.,   ύστερα από φραστικό επεισόδιο που φέρεται να έγινε πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μεταξύ αυτού και του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», ο δήμαρχος ζήτησε από την αστυνομία να συλλάβει τον 53χρονο, ο οποίος και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πιερίας. Μετά την παρέλαση ο κ. Χιονίδης επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Θανάση Λιακόπουλο και από τον γενικό γραμματέα του δήμου Βαλάντη Θεοδώρου και κατέθεσε μήνυση εναντίον του 53χρονου.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: