Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Μ. Τρίτη 30 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
KOLONAKIA
Με γειά τον κόμβο, με γειά και τα κολονάκια!

Την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών και τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν κανονικά, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
«Θα σταματήσετε την.. επίσχεση εργασίας;», ρωτήσαμε τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών Πιερίας, Χρήστο Γκέκας.
«Πρώτα να τα δούμε», μας απάντησε, «γιατί από υποσχέσεις, άλλο τίποτε».
Να θυμίσουμε πως οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Κατερίνης πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από την περασμένη Τετάρτη, ενώ και οι ειδικοί γιατροί έχουν αποφασίσει να κάνουν το ίδιο από την τρίτη μέρα του Πάσχα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να πληρωθούν δεδουλευμένες υπερωρίες από τον Δεκέμβρη του 2009.
Στις 15 Μαρτίου η υπουργός Υγείας δήλωνε πως υπάρχει ήδη έγκριση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκέμβρη, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει καταβληθεί τίποτε.
Γι’ αυτό και οι γιατροί απαντούν: εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν.

Σε ευρεία σύσκεψη στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε, χθες το πρωί, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, με αντικείμενο τα έργα και τα προγράμματα που αναπτύσσει ή προγραμματίζει να αναπτύξει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην περιοχή.
Μετά τη σύσκεψη, στην οποία ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιάννης Οικονομίδης, η  Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Μαρία Λιονή και υπηρεσιακά στελέχη όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, ο κ. Μαγκρώτης προέβη σε δηλώσεις.
«Έχει χαθεί πάρα πολύς χρόνος για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε «και γι’ αυτό επιδιώκουμε πλέον να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Η συνεργασία μας αναφέρεται στα οδικά δίκτυα, για τα οποία υπάρχει ωριμότητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δημοπρατηθούν στο επόμενο διάστημα η σύνδεση Νέας Σάντας-Εγνατίας, το τμήμα Ποτίδαια-Καλλιθέα και η παράκαμψη του Πολυγύρου. Υπάρχουν επίσης, πολύ σημαντικές προγραμματισμένες παρεμβάσεις στην Κεντρική Μακεδονία, όμως πρέπει να επισημάνω πως δεν υπάρχει χρόνος και θα χαθούν πόροι αν δεν επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησής τους. Συνέργια υπάρχει και στα θέματα σχολικής στέγης, από τη στιγμή που το κατασκευαστικό τμήμα του ΟΣΚ ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το πρόγραμμα σχολικής στέγης, ειδικά για το νομό Θεσσαλονίκης είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να το «τρέξουμε» πιο γρήγορα. Συζητήσαμε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας. Η Θεσσαλονίκη παραμένει ανοχύρωτη σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως άλλωστε και η ευρύτερη περιοχή και ειδικά η Χαλκιδική, όπου προσφάτως είχαμε πλημμύρες».
Ποιές είναι οι τοπικού ενδιαφέροντος ειδήσεις από το παραπάνω απόσπασμα των δηλώσεων του υφυπουργού;
Μα, το ότι, παρόλο που ήρθε επιτόπου στις πρόσφατες πλημμύρες της Πιερίας, δεν έκανε ειδική αναφορά στο νομό! Προφανώς δεν τον εντυπωσίασαν και τόσο τα χάλια μας.

Το υπουργείο του κ. Μαγκριώτη πάντως έχει … συνέργιες σε πλείστα όσα θέματα που μας αφορούν.
«Συνέργια υπάρχει και στα ζητήματα υποδομών υγείας, καθώς το κατασκευαστικό κομμάτι της ΔΕΠΑΝΟΜ ανήκει στο Υπουργείο μας», είπε ο υφυπουργός, για να προσθέσει: «Υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα. Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις».
Αυτό δε λέμε κι εμείς; Πού είναι εκείνα τα λεφτά για να γίνουν οι απαραίτητες οδικές συνδέσεις (που είναι και αμιγής αρμοδιότητά σας)  με το νέο Νοσοκομείο της Κατερίνης. Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, καθότι όπου να ‘ναι μετακομίζουμε.

«Δεν έπρεπε να δώσουμε ιθαγένεια στους ξένους, γιατί θα δημιουργηθούν εγκληματικά γκέτο, όπου η αστυνομία δεν θα μπορεί να επεμβαίνει», είπε ένας πνευματικός άνθρωπος της Κατερίνης (με συγγραφικό έργο), σε ένα μίνι πηγαδάκι που παραβρέθηκα κι εγώ.
«Δηλαδή, κακώς έδωσαν οι Αμερικανοί ιθαγένεια στους Έλληνες μετανάστες;» τον ρώτησα.
«Άλλο πράγμα είναι αυτό», μου απάντησε. «Οι Έλληνες έχουμε κουλτούρα».
Αλίμονο! Τη βλέπω, δεν τη βλέπω!

1
Στην Κατερίνη θα βρεθεί ο  υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος την Μ. Τετάρτη προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη της νεολαίας και του κόμματος, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, είναι προγραμματισμένες για τις 18 Απριλίου.


Με περισσότερο από 50 θέματα συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το σώμα και η «έγκριση μετάβασης  Αντιδημάρχου του Δήμου, στο Μάινταλ Γερμανίας»
Στοιχηματίζω ότι ο αντιδήμαρχος που θα εκπροσωπήσει το Δήμο Κατερίνης στο Μάινταλ είναι ο κ. Σατραζέμης και ότι το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για τις 16 Απριλίου!
Εμένα τα όνειρα μου βγαίνουν…


«Έχουμε βγάλει ακόμη και επιτελικούς στους δρόμους, προκειμένου να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζοντας την αιματηρή ληστεία χθες στα Πατήσια.
Μα δεν θέλουμε απλά να αισθανόμαστε ασφαλείς, θέλουμε να είμαστε!


4
 
Χωρίς πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, παραμένει από τις 11 Μαρτίου ο Δήμος Παραλίας και όπως πάει το ζήτημα θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα ακέφαλο το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού στην τελευταία του συνεδρίαση αποδέχθηκε μεν την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου, αλλά δεν εξέλεξε νέο, αφού αποχώρησε η πλειοψηφία…(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: