Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τμηματική η καταβολή ΦΠΑ, αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει ψηφιστεί ο Νόμος Ν.3814/2010 (ΦΕΚ 3Α), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί Τμηματικής Καταβολής ΦΠΑ, Προσωποκράτησης κλπ.
Κατά τις διατάξεις του νόμου αυτού:
• Παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής Καταβολής του ΦΠΑ (καταβολή ποσοστού 30% τουλάχιστον του οφειλόμενου φόρου με την υποβολή της δήλωσης και καταβολή του υπολοίπου φόρου σε δύο ισόποσες δόσεις κλπ.).
• Καταργείται η αύξηση του ποσοστού των επισφαλών απαιτήσεων των επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν στα επίπεδα του 0,5% και 1% (σύμφωνα με το άρθρο 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τα ποσοστά αυτά αυξάνονταν σε 1% και 1,5% αντίστοιχα).
• Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος που ενεργοποιεί την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο παραμένει στο επίπεδο των 150.000 ευρώ και άνω. Σημειώνεται ότι αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αμετάκλητα ως αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο.
• Αναστέλλονται έως 30 Ιουνίου 2010 οι πλειστηριασμοί για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ προς Τράπεζες και εταιρείες παροχής πιστώσεων.
(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: