Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου: Να πληρώσει ο ΟΠΑΔ τα χρωστούμενα στους γιατρούς της Πιερίας

Από τον Μάιο του 2009 περιμένουν να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα οι συμβεβλημένοι ιατροί του νομού
Να επισπευσθεί η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλόμενων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.) Πιερίας, στους ιατρούς, στις άλλες κατηγορίες των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό, όπως κλινικές και φαρμακεία, αλλά και τα διάφορα επιδόματα που αποδίδει ο Ο.Π.Α.Δ. στους δικαιούχους, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.

PAPAGEORGIOYΌπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, οι ιατροί της Πιερίας περιμένουν να πληρωθούν για παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου από τον Μάιο του 2009 και η
καθυστέρηση αυτή προκαλεί προβλήματα κυρίως σε νέους και εργαστηριακούς ιατρούς, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ παραμένουν απλήρωτοι καλούνται να καταβάλλουν προκαταβολικά φόρους και Φ.Π.Α. για εισοδήματα που ακόμα δεν έχουν εισπράξει.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργίου, την οποία κοινοποιεί και προς τη υπουργό Υγείας, έχει ως ακολούθως:
«Κύριε υπουργέ,
Οι ιδιώτες ιατροί, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.), προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Δημοσίου και αμείβονται για αυτές μετά από συγκεντρωτική κατάσταση των επισκέψεων και των ιατρικών πράξεων που πραγματοποίησαν και υποβάλλουν κάθε μήνα.
Οι ιατροί της Πιερίας περιμένουν να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. από τον Μάιο του 2009. Αυτή η καθυστέρηση προκαλεί προβληματισμό, ανησυχίες και διαμαρτυρίες. Ιδιαίτερα επισημαίνουν τις δυσκολίες, κυρίως οι νέοι και οι εργαστηριακοί ιατροί, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ παραμένουν απλήρωτοι καλούνται να καταβάλλουν προκαταβολικά φόρους και Φ.Π.Α. για εισοδήματα που ακόμα δεν έχουν εισπράξει.
Κύριε υπουργέ,
Παρακαλώ να εξετάσετε με κατανόηση το πρόβλημα και να προχωρήσετε στην διαδικασία αποπληρωμής των οφειλόμενων του Ο.Π.Α.Δ. Πιερίας, στους ιατρούς, στις άλλες κατηγορίες των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό, όπως κλινικές και φαρμακεία, αλλά και τα διάφορα επιδόματα που αποδίδει ο Ο.Π.Α.Δ. στους δικαιούχους».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: