Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Παρασιτικά" "προσκολλημένοι" στην εξουσία

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2-2010
Σκέφτομαι πολλές φορές και αναπολώ τα περασμένα χρόνια, τα χρόνια τα φοιτητικά, τα όνειρα της νιότης, τους φοιτητικοίς αγώνες, τους αγώνες για τη δημοκρατία και το μέλλον της γεννιάς μου.
Παρόμοιους αγώνες, έστω και με διαφορετική μορφή και σε διαφορετικές εποχές δίνουν σήμερα και η νέα γεννιά.
Το μόνο που έυχομαι σε αυτά τα παιδιά της σημερινής εποχής, έιναι να μήν απογοητευθούν και μετανοιώσουν για τους αγώνες τους.
Και τα λέω αυτά, παίρνοντας αφορμή και συγκρίνοντας τους δικούς μας αγώνες και πόσο αυτοί σήμερα απέδωσαν.
Πέρασαν 25 χρόνια και μου φαίνεται ότι στην πολιτική σκηνή, δέν άλλαξε τίποτε απο πλευράς, νοοτροπίας και πρακτικής.
Κάτι νέο πάει να δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά δέν βιαζόμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα, γιατί παντού υπάρχουν τα αρπακτικά, έτοιμα να κατασπαράξουν κάθε τί καινούργιο και ριζοσπαστικό.
Και μήν πάει ο νούς σας... στο" κεφάλαιο κλπ κλπ.." ,αλλά ο κίνδυνος προέρχεται στα μέσα του ιδίου του κυβερνώντος κόμματος.
Ο κίνδυνος έρχεται απο τα ίδια πρόσωπα που επι σειρά ετών ζούν και επιβιώνουν "παρασιτικά" "προσκολλημένοι" στην κάθε εξουσία.Γιατί η εξουσία για την εξουσία είναι η πρακτική τους..
Αλλάζουν δεδομένα στη χώρα μας..Αλλάζει ο χάρτης της χώρας και όλη η δομή του κράτους και τα εμπόδια που φαίνονται να υψώνονται ώς τείχη μπροστα μας, δημιουργούνται και κτίζονται απο αυτούς τους ανθρώπους.
Σχεδιάζεται ο Καλλικράτης και οι μόνοι που πρέπει νάχουν λόγο είναι οι ίδιοι οι πολίτες και όχι οι καρεκλοκένταυροι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει με κάποιο τρόπο να εκφραστούν, αφού όμως απομονωθούν οι "παραπληροφοριοδότες" "τοπικοί άρχοντες", που δυσκολεύονται να αποχωριστούν τη μεγάλη "ερωμένη τους" , την καρέκλα της εξουσίας..
Σήμερα, γίνονται προσπάθειες να εμφανιστούν νέα πρόσωπα, αφθαρτα, με όρεξη για δουλειά, με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, γίνονται προσπάθειες για ανανέωση σε "κινηματική μορφή", αλλά  οι νοσταλγοί της "καρέκλας" ξεκίνησαν αγώνα "λάσπης" για να μπορέσουν να επιβιώσουν .. πολιτικά.
Μετέρχονται μέσα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε συνετού πολίτη αυτού του τόπου.
Εχουν ξεσαλώσει οι "θεόσταλτοι" και όπου σταθούν και όπου βρεθούν, μιλούν για τη " θεότητά" τους και για την ανάγκη υπαρξής τους...
Είναι αυτοί που θεωρούν εαυτούς αναντικατάστατους και " απαραίτητους".
Δέν παραδειγματίζονται απο την "ανανέωση" στην πολιτική σκηνή, πρωτίστως στο κυβερνών κόμμα και ακολούθως και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δέν κατάλαβαν ακόμη, ότι με "λάσπη" και ειρωνίες δέν πείθουν για το "υποτιθέμενο μεράκι" να προσφέρουν στα κοινά του τόπου.
Δέν καταλαβάινουν ότι μπορεί να μήν τους το λένε κατάμουτρα, αλλά ο απλός ο κόσμος έχει πιά καταλάβει ότι, "όλοι οι υποτιθέμενο αγώνες τους" αποσκοπούσαν στην προσωπική τους ανέλιξη.Δέν θέλουν να καταλάβουν ότι τους "πήρανε χαμπάρι" κατά την απλή καθομιλουμένη.
Και άς αφήσουν κάποιοι τις "αθέμιτες πλαγιοκοπήσεις", γιατί στην πολιτική, όσο και άν αυτή κατά τεκμήριο πάσχει αποτέτοια σύνδρομα, υπάρχει και αλήθεια και η αλήθεια άν "κάποιοι το επιδιώξουν", μπορεί να λάμψει. 
Και τότε τα "θεικά " τους όνειρα θα "αναληφθούν" και δέν θάναι ορατά απο τον απλό πολίτη.. και ο νοών νοείτο...(του ΔΗΜ.ΚΑΛΑΙΤΖΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: