Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2010 - Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
SXOLH_GONEON_1
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην ημερίδα που οργάνωσε η Σχολή Γονέων για τον καρκίνο του μαστού, την περασμένη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Πέντε διακεκριμένοι ογκολόγοι ιατροί του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στο κοινό (και εικονογραφημένα, με διαφάνειες) τα νέα ιατρικά επιτεύγματα που αφορούν την..... πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
SXOLH_GONEON_2
Παρόντες στην ημερίδα (εκτός από το πλήθος των άμεσα ενδιαφερόμενων γυναικών) και ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης και ο Διοικητής του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τέως Διοικητής του Νοσοκομείου Κων/νος Χρίστογλου και ο νυν (για λίγο ακόμη) Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Δημήτρης Παπαδημόπουλος.
SXOLH_GONEON_3
Στην άκρη, δεξιά, της φωτογραφίας, διακρίνεται και η ακαταπόνητη πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, εκείνων που (όπως και πολλοί άλλοι) μπαίνουν στη βάσανο της μετακίνησης και της πολύωρης ταλαιπωρίας σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τη θεραπευτική τους αγωγή.
Γιατί η Κατερίνη, δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει. Γιατί δε φτάνουν τα λεφτά (λένε) για να αποκτήσει η Κατερίνη τέτοιες δημόσιες ιατρικές υποδομές, που θα έδιναν στους ανθρώπους κάποια ποιότητα ζωής. Ενώ φτάνουν για πολλά άλλα που υποβαθμίζουν και τον βίο μας και την αξιοπρέπειά μας.

APERGIAΑπεργία
Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι καθηγητές κι οι δάσκαλοι, διαμαρτυρόμενοι για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, που τους παγώνει τους μισθούς και για το ασφαλιστικό, που τους μακραίνει τον εργασιακό βίο και τους κονταίνει τα χρόνια που θα ζήσουν ως συνταξιούχοι.
Η συμμετοχή πάντως των δημοσίων υπαλλήλων της Πιερίας (4.000-4.500 τους υπολογίζει το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ) δεν αναμένεται να είναι και εντυπωσιακή. Τουλάχιστον δεν μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα σε θεαματικά ποσοστά. Αν κάνουν κανένα «μπαμ» σήμερα, θα είναι Η είδηση.
Σήμερα απεργούν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Όσοι είναι ΠΑΜΕ, ή έχουν πεισθεί από το ΠΑΜΕ. Το οποίο οργανώνει και απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κατερίνης στις 10.30 το πρωί.

Η καλύτερη ρητορική ερώτηση όλων των εποχών:
Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων;

KARNABALI
Δε θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλες νεκροθάφτες (των φτωχών)!

Μετά το αλήστου μνήμης «Τσοβόλα δώστα όλα», φτάσαμε στο «ορθοπεταλάτο» και στο «Γιώργο πάρ’ τα όλα». Με μια μικρή διαφορά όμως. Το 1985 το Κράτος είχε να δώσει, ενώ σήμερα δεν… έχει για να πάρει.

A_2
 
Συνέδριο επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτριος Αβραμόπουλος.
Αν μη τι άλλο στη Νέα Δημοκρατία αναθέτουν την κατάλληλη δουλειά σε ειδικούς. Και οι δύο διαθέτουν εμπειρία ίδρυσης κόμματος. Ο μεν πρόεδρος υπήρξε ιδρυτής της ΠΟΛ.ΑΝ., ο δε έτερος πρόεδρος ίδρυσε το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, ρίχνοντας την περιβόητη χυλόπιτα κατά το γεύμα του Διονύσου στον Καραμανλή το 2000.
Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση για την κατάλληλη εργασία, οπότε οι νεοδημοκράτες πρέπει να είναι (αν)ήσυχοι για το τελικό αποτέλεσμα.

A_3
 
«Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι», δηλαδή κάτι σαν αυτό που λένε, «δεν γεννήθηκε κορόιδο, κάνει το κορόιδο».
Πάντως, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ψάχνουν καλύτερη μοίρα στην Ελλάδα, πρέπει να είναι σε μεγάλη απόγνωση. Δεν εξηγείται αλλιώς να επιμένουν να πάρουν την Ελληνική ιθαγένεια (και όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν έναντι του Κράτους), ύστερα από τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά εργαζομένων και συνταξιούχων ο Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: