Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Λίγο βιαστικά, ξεκίνησαν οι εργασίες

BIASTIKA_1
Οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Τερζοπούλου και Αγ. Λαύρας ξεκίνησαν χθες, με εκσκαφή του μισού (εντός του οδοστρώματος) κύκλου, ενώ ο νοικάρης του υπαίθριου πάρκινγκ (Ευκαρπίδη) απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα αν προχωρήσει η εκσκαφή και του άλλου μισού που βρίσκεται μέσα στο πάρκινγκ.
BIASTIKA_2Από το πρωί χθες και μέχρι αργά το μεσημέρι, τα συνεργεία του δήμου είχαν ήδη διαμορφώσει το μισό του κυκλικού κόμβου, χωρίς να μπουν στα όρια του πάρκινγκ, ο  ενοικιαστής του οποίου υποστηρίζει ότι δεν έχει λήξει το συμβόλαιό του για τη χρήση του, το οποίο είχε υπογράψει με τους ιδιοκτήτες του χώρου, πριν αυτοί το πουλήσουν στο δήμο Κατερίνης.
«Δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα η ένσταση του ενοικιαστή», μας διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος .......τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Λιακόπουλος. Όπως υποστηρίζει το μισθωτήριο συμβόλαιο του ιδιώτη, που διαχειρίζεται το (ιδιοκτησίας του δήμου σήμερα) πάρκινγκ, έχει λήξει εδώ και καιρό. «Εκτός αυτού», μας είπε, «δεν έχει μισθώσει όλο το χώρο παρά ένα μέρος του».
BIASTIKA_3Παρ’ όλα αυτά, οι εκσκαφές δεν επεκτάθηκαν χθες μέσα στο πάρκινγκ, ενώ η δήλωση του αντιδημάρχου ότι το μισθωτήριο συμβόλαιο του ιδιώτη εξετάζεται λεπτομερώς από το δήμο, δείχνει ότι μάλλον δεν είχε μελετηθεί μέχρι κεραίας το έργο κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου.
Εντύπωση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι δεν έχει μετακινηθεί η κολώνα της ΔΕΗ, γύρω από την οποία δούλευαν χθες τα εκσκαπτικά μηχανήματα. Αν δεν αποτελεί (πράγμα μάλλον απίθανο) ντεκόρ του νέου κυκλικού κόμβου, η κολώνα θα έπρεπε να είχε ήδη μετακινηθεί από τη ΔΕΗ, κατόπιν αιτήσεως του δήμου, που θα (όπως προβλέπεται) αναλάμβανε και το κόστος της μεταφοράς της.
(Πολιτεία/Β.Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: