Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PAPAND-SARKOZ

Την προηγούμενη φορά που έκανε θερμή χειραψία ο Καραμανλής με τον Σαρκοζί αγοράσαμε αυτοκίνητα, για να ξελασπώσουμε τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Τώρα που o Σαρκοζί παρέθεσε γεύμα  στον Παπανδρέου, στο Παρίσι, αγοράζουμε φρεγάτες, έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σαν πολύ δε μας κοστίζουν αυτές οι αβρότητες με τους Γάλλους και μάλιστα σε μια περίοδο που «δεν υπάρχει σάλιο», κατά πως λέει η κυβέρνηση;
Εκτός κι αν εννοεί ότι δεν υπάρχει σάλιο μετά τα … γαλλικά φιλιά.

Θυσίες από όλους απαιτεί, λέει, η κυβέρνηση και για να δώσει το καλό παράδειγμα παγώνει και τους μισθούς και μειώνει τα επιδόματα και του πρωθυπουργού και των υπουργών και των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.
Αλλά, άλλο είναι «παίρνω 10.000-30.000 ευρώ το μήνα και δε μου δίνουν αύξηση» κι άλλο «παίρνω 700 και να κόψω το λαιμό μου να τα βγάλω πέρα».
Μην τρελαθούμε κιόλας δηλαδή, ότι όλοι, τάχα μου δήθεν μου, κάνουμε τις ίδιες θυσίες.

PAME
Με πανό, σημαίες και ομπρέλες διαδήλωσε χθες στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης το ΠΑΜΕ.
Οι διαδηλωτές, αψηφώντας τη δυνατή βροχή, πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής του κεφαλαίου και των υπηρετών του (κόμματα του ευρωμονόδρομου και προσκυνημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες).


a_1
Βραβεύτηκε το περασμένο Σάββατο απ’ την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και την Τ.Ο.Ι.Β.Ε. για δεύτερη συνεχή χρονιά, μιας και ο Δημήτρης Μπάσδρας είναι μοναδικός Έλληνας Ιππέας από την Πιερία που βγήκε δυο συνεχόμενες φορές Βαλκανιονίκης (2ος)!
Και όλα αυτά στην ηλικία των 15! Εύγε Δημήτρη και εις ανώτερα!

Στήριξη στην Ελλάδα παρείχε ο Γάλλος Πρόεδρος, εκφράζοντας όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει για να βγει η χώρα μας από την κρίση. Λίγες ώρες μετά το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωνε ότι η χώρα μας αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά έξι γαλλικών φρεγατών…
Αυτό θα πει Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και Ευρώπη των λαών!

a_3
Τον γραμματέα του πρώην ΥΜΑΘ, άφησε στο πόδι της η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, για να υποδεχθεί και να παραλάβει το ψήφισμα των απεργών δημοσίων υπαλλήλων.
Και αν υποθέσουμε ότι η κ. Τζάκρη είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις, τις οποίες δεν μπορούσε να αναβάλλει, πάει στο καλό! Το ζήτημα είναι, ότι ο συγκεκριμένος γραμματέας, έχει ξεμείνει από την προηγούμενη Κυβέρνηση και είναι ένας από τους πολλούς που δεν έχει αλλάξει εδώ και 4 μήνες η νέα Κυβέρνηση, προφανώς επειδή δεν πρόλαβε να μελετήσει όλα τα βιογραφικά.

SKETO 

Δεν υπάρχουν σχόλια: