Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ.



ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Γράφει ο/η Greek American News Agency   

kazani_poy_brazei_o_apodhmos_me_thn_nd_08_11_09.png
"Η εκλογή νέου Προέδρου γίνεται με μυστική ψηφοφορία την ίδια ημέρα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, για τους κατοικούντες στην Ελλάδα και τις οργανώσεις των Ελλήνων Αποδήμων στο εξωτερικό. Ειδικότερα, κατά την πρώτη εφαρμογή αυτής της διάταξης, συμμετέχουν στην εκλογή του Προέδρου οι Έλληνες της Διασποράς στην Ευρώπη και δη στη Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Αυστρία και Κύπρο, κατά τα ειδικότερα που θα αποφασίσει η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου".{ΆΡΘΡΟ 14, παράγραφος 2 ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ  ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 7ης 8ης ΝΟΜΕΒΡΙΟΥ 09}
Με αυτή την παράγραφο φαίνεται πως κλείνει(;) η αυλαία στο σήριαλ που άνοιξε ως μη όφειλε σχετικά με την ΜΗ συμμετοχή των ....αποδήμων Ελλήνων που βρίσκονται σε Αμερική, Αυστραλία και Αφρική στην εκλογή ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα ανοίξε πρώτο το Greek American News agency με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται πλήρως ως προς τις πληροφορίες και τις πηγές του. Πληροφορίες που ανέφεραν  ότι με εισήγηση του Δ. Σιούφα στις εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας δεν θα μετάσχουν  οι απόδημοι  της Αμερικής , της Αυστραλίας και της Αφρικής. Το θέμα ανοίξαμε  σχεδόν ταυτόχρονα με την επισήμανση του Παναγιώτη Ψωμιάδη που το έθεσε και επίσημα σε όλα τα επίπεδα  με επιστολή του προς την οργανωτική επιτροπή εγκαίρως.
Η εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής χωρίς να εξηγεί έστω και προσχηματικά-όπως αυτά που ακούγωνται στα γραφεία της Ριγίλης και σε άλλα πολιτικά και κομματικά γραφεία- αγνοεί παντελώς την ομογένεια των ΗΠΑ της Αφρικής και  της Αυστραλίας, με νωπές τις μνήμες από τις υποσχέσεις  και τις διακηρύξεις στις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν εκεί κατά την υποδοχή του πρώην  Πρωθυπουργού και τις  υποσχέσεις για το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι... Όχι δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι δεν δόθηκε ποτέ με την σθεναρή αντίδραση  του ΠΑΣΟΚ, αλλά ΟΥΤΕ δικαιώμα στο αυτονόητο που είναι η σημμετοχή στην εκλογή ηγεσίας.
Το ερώτημα που τίθεται εύλογα  είναι τότε εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ όπως λένε όλοι οι πολιτευτες, υπουργοί και βουελυτεύες της ΝΔ όταν επισκέπτονται την απανταχού Ομογένεια τώρα ποιος είναι αυτός που εμποδίζει τους Έλληνες της Αμερικής της Αυτραλίας και της Αφρικής να συμμετέχουν σε αυτή την κορυφαία πολιτική δημοκρατική διαδικασία;
Ποιος είναι αυτός που εξαιρεί τους Έλληνες της Αμερικής, της Αφρικής και της Αυστραλίας χωρίζοντας τους απόδημους  έλληνες σε δυο κατηγορίας. Σε αυτούς που εκλέγουν και σε αυτούς που δεν εκλέγουν; 
Οι Έλληνες της Αμερικής, ο πραγματικός σκεπτόμενος και αγωνιζόμενος  λαός και όχι εκείνοι που αυτοπροβάλλονται ως ηγεσία και δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους (βλ Θεόδωρο Σπυρόπουλο, Μανόλη Βεληβασάκη άνθρωποι της οικογένειας Μητστάκηκτλ), είναι όχι απλά θυμομένος αλλά οργησμένος και αγανακτισμένος με αυτή την άκρως προσβλητική  και μειωτική για την υπερηφάνια και την πολιτική ευπρέπεια των Ελλήνων του κόσμου, εξέλιξη. 
Η πολιτική που χωρίζει σε  δυο κατηγορίες  τους  αποδήμους, η οποία αν δεν αλλάξει  αναμένεται να δορμολογήσει δυσάρεστες εξελίξεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τάξεις της ομογένειας η οποία στο εξής, όπως ακούγεται θα αντιδρά σε κάθε επίσκεψη  πολιτικού της ΝΔ με  δυσάρεστες για τους βουλευτές και π. υπουργούς, καταστάσεις όπως χαρακτηριστικά μας είπαν απλοί άνθρωποι από την  Νέα Υόρκη  το New Jersey, την Φλόριδα την Φιλαδέλφεια, την Βοστώνη και το Σικάγο.  
ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ.    
Θέσαμε το θέμα σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή της γραμματείας αποδήμου Ελληνισμού και Στάθη Τσιπτσή  ο οποίος μας είπε ότι το θέμα μετά την δημοσιοποίηση του συζητήθηκε εκ νέου αλλά δυστυχώς η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής είναι αυτή και τώρα δεν μπορεί να αλλάξει εκτός αν στο συνέδριο υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη. "Καταλαβαίνω απόλυτα τους συμπολίτες μου ομογενείς αφού όπως είναι γνωστό έχω ζήσει και εγώ στις ΗΠΑ αλλά έρχομαι πολύ συχνά λόγω του υιού μου,  όμως προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο...λυπάμαι...έχετε δίκιο αλλά..." αυτά και πολλά άλλα μας είπε στην εκτενή συζήτηση που είχαμε μαζί του δυο ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου. Ο κύβος όμως ερρίφθη.
Παρόμοια συζήτηση κάναμε και με τον αρμόδιο τομεάρχη για τις τοπικές οργανώσεις  στις ΗΠΑ κ. Φώτη Σιάνη, ο οποίος υποσχέθηκε να θέσει εκ νέου το ζήτημα  στην οργανωτική επιτροπή το ζήτημα ενώ  αναγνώρισε και ίδιος το πρόβλημα που δημιουργείται από αυτή την ολοφάνερη αδικία εις βάρος των ελλήνων της Αμερικής της Αφρικής και της Αυστραλίας  από αυτή την αδιανόητη εξαίρεση στην κορυφαία πολιτική στιγμή για το μέλλον και την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. 
Για το ίδιο θέμα επικοινωνήσαμε και με το παλαιό και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ στην ΝΥ κ. Γιώργο Γεωργόπουλο ο οποίος παρά τις γνωστές διαφορές που έχει με την σημερινή  τοπική ηγεσία της ΝΔ στην ΝΥ-τις οποίες έχει γνωστοποιήσει και στην Ριγίλης για την εσωκομματική κατάσταση και οργανωδομή της ΝΔ στις ΗΠΑ- σε αυτή την φάση μας είπε ότι "πέρα από ότι δήποτε άλλο που δεν είναι τοις παρούσης να τεθεί αδυνατώ να καταλάβω γιατί αυτή η εξαίρεση μας; Προσβάλλουν όχι μόνο την ομογένεια αλλά και τον ίδιο τον θεσμό, τα όργανα αλλά  μας υποβιβάζουν πολύ! Αν δεν αλλάξει αυτή η απόφαση υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πρόβλημα που τώρα θα αρχίσει να προσλαμβάνει και άλλες διαστάσεις"
 
Σε ακόμα πιο οργησμένο ύφος και γλώσσα μίλησαν άλλα στελέχη της ΝΔ στις ΗΠΑ δηλώσεις των οποίων θα δούμε αναλυτικά σε εκτενές ρεπορτάζ.    
Η απόφαση αυτή(της 17ης Οκτωβρίου 09) από γνωστά και διακεκριμένα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ θεωρείται άκρως προσβλητική ενώ απλά μέλη του κόμματος ή ιδεολογικά και φίλα προσκείμενοι πολίτες θέτουν καθημερινά το ζήτημα με οργή και αγανάκτηση!  
 
Επισήμως αυτό που τίθεται ως βασικό πρόβλημα εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής είναι τα τεχνικά ζητήματα και οι  τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η MRB HELLAS που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ηλεκτρονικής  online κάλυψης με ασφάλεια των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ. 
Η πραγματικότητα όμως μοιάζει να είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζεται  επισήμως,   αφού αυτή η εισήγηση(της 17ης Οκτωβρίου 09)  της οργανωτικής επιτροπής για εξαίρεση από την εκλογική διαδικασία  κυρίως της Αμερικής -γιατί εδώ φαίνεται να εστιάζεται το μείζον πρόβλημα και όχι στις υπό σύσταση κομματικές οργανώσεις στην Αυστραλία και την Αφρική- προϋπήρχε ως προειλημμένη  απόφαση, πολύ πριν βρεθεί εταιρεία κάλυψης των εκλογών! Ως γνωστών μετά την Sigular  και την ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ  που αρνήθηκαν  ανέλαβε το τιτάνιο έργο διεξαγωγής των εσωκομμματικών εκλογών ανέλαβε  η παραπάνω εταιρία.
Το θέμα τέθηκε σχεδόν  στα επιτελεία και των δυο επικρατέστερων υποψηφίων αλλά επισήμως απάντηση και τοποθέτηση δεν υπήρξε παρά μόνο επίκληση του τεχνικού προβλήματος που  όπως φαίνεται είχαν  θέσει κάποιοι  εκ προοιμίου... ίσως γνωρίζοντας  κάτι περισσότερο για την υφιστάμενη κατάσταση των κομματικών οργανώσεων και της συνολικής δομής  της ΝΔ  στις ΗΠΑ... 
Παρ' ολα αυτά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες -και παρά την κριτική που του ασκείται και πρώτιστα από το πρακτορείο μας - ο πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Ανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ- κ. Πέτρος Γαλάτουλας  έθεσε το θέμα με επιστολή του προς την κεντρική επιτροπή και την οργανωτική επιτροπή με γλώσσα αυστηρή και ύφος σκληρό...
Τις θέσεις του αυτές(περί της συμμετοχής των ομογενών στις εσωκομματικές εκλογές)  επανέλαβε και στην συνεδρίαση των προέδρων των Νομαραρχιακών επιτροπών το Σάββατο  7 Νομεβρίου το ίδιο έπραξε όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και σε επαφές που είχε με μέλη της οργανωτικής επιτροπής όπως ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος να τονίσουμε ότι και εκείνος μαζί με άλλα υψηλόβαθμα  κομματικά και πολιτικά στελέχη προσπάθεισαν -και προσπαθούν όπως λέγεται- να βρθεί λύση στο ζήτημα της (μη) συμμετοχής των Αποδήμων στις ΗΠΑ την Αυστραλία και την Αφρική.
Επαναλαμβάνεται όμως ότι το ζήτημα ουσιαστικά αφορά τους Έλληνες οργανωμένους και μη φίλους και ιδεολογικά προσκείμενους στην Νέα Δημοκρατία πολίτες που ενώ θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη και ύψιστη πολιτική και δημοκρατική διαδικασία ουσιαστικά τους αφαιρείται αυτό το δικαίωμα πέραν κάθε λογικής και καταπάτησης αυτονόητων συνταγματικά καταχυρωμένων δικαιωμάτων τους!
Τούτες τις ώρες παρασκηνιακά -όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- γίνονται διαβουλεύσεις παραγόντων της ομογένειας  αλλά και του προέδρου της Ν.Επιστροπής  των ΗΠΑ κ. Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος είναι ήδη σε επικοινωνία με εταιρία στην  ΝΥ η οποία παρέχει όλα τα εχέγγυα για συνεργασία με την MRB HELLAS και κάλυψης των εκλογών με ασφάλεια και όλες τις πιστοποιήσεις που θα ζητηθούν.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας ήδη έχει βρεθεί εταιρεία  στην ΝΥ η οποία με όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις που απαιτούνται για παρόμοια τεχνική  κάλυψη και υποδομή  τα στοιχεία της οποίας θα προσκομίσει  ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας  αύριο 9 Νοεμβρίου  αφού  αναμένεται να έχει συνάντηση με τους υπευθύνους της εταιρίας  MRB HELLAS προκειμένου να τους φέρει σε επαφή και επικοινωνία με εταιρείες στην ΝΥ και τις ΗΠΑ που θα μπορέσουν να συνεργαστούν ώστε να μπορέσουν και εδώ οι απόδημοι Έλληνες να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.
Παράλληλα με αυτή την διαπραγμάτευση πιυ είναι ήδη σε εξέλιξη υπάρχει και μια μεγάλη κινητοποίηση από στελέχη του επιτελέιου του κ. Σαμαρά  και του κ. Ψωμιάδη που ήταν εκείνος που πρώτος έθεσε το θέμα μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να υποστηριχτεί το λογικό και αυτονόητο αίτημα των Ελλήνων της Αμερικής να συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής αρχηγού της ΝΔ. 
Επισήμως για το το ίδιο θέμα προβληματίζονται και στελέχη του επιτελείου της κ. Μπακογιάννη όπως ο κ. Γιακουμάτος  με τον οποίο επίσης είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και επαφή ενώ μαζι του συναντήθηκε και ο πρόεδρος της Ν.Ε των ΗΠΑ κ. Πέτρος Γαλάτουλας αλλά δυστυχώς η απάντηση που έλαβε  σήμερα (Κυριακή 09 11 09) τελευταία μέρα του συνεδρίου δυστυχώς ήταν αρνητική... "πέτρο δεν μπορεί να γίνει τίποτε η απόφαση έχει ληφθεί.." 
Περίεργη όμως είναι και η στάση της ημερησίας εφημερίδας της ΝΥ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ, εφημερίδα που ως γνωστόν υποστηρίζει και υποστηρίζεται(οικονομικά και με κάθε άλλο τρόπο) από την οικογένεια Μητσοτάκη αφού μέχρι  και σήμερα ως προς το ζήτημα  αυτό  τηρεί εκωφαντική κραυγαλέα  σιγή ιχθύος... Σιγή που αν ερμηνεύονται σωστά τα όσα κυκλοφορούν στην ομογένεια μάλλον εκθέτουν όχι τόσο τον εκδότη και διευθυντή κ. Αντώνη Διαματάρη όσο την ίδια την κ. Μπακογιάννη αφού αυτή ήταν που έδινε υποσχέσεις για συμμετοχή των αποδήμων στις εθνικές εκλογές. Ποιος θα φανταζόταν όμως πως σήμερα αυτές οι υποσχέσεις δεν έχουν όχι αντίκρυσμα αλλά ενταφιάζονται μπροστά στον κίνδυνο να αντλήσει περισσότερους  ψήφους ο επικρατέστερος των αντιπάλων της   Αντώνης Σαμαράς. 
Για τους καλά γνωρίζοντες η δύναμη και επιρροή  του κ. Σαμαρά στην Ομογένεια και ειδικά στις τάξεις του Ελληνισμού  των ΗΠΑ είναι αρκετά έντονη και αυτό είναι ίσως που ενοχλεί. Πληρφορφορίες  από το επιτελείο του  αναφέρουν  ενδέχεται τα επόμενα κρίσημα 24ωρα να θέσει επισήμως το ζήτημα στην οργανωτική επιτροπή κάνοντας χρήση της τελευταίας φράσης στην επίμαχη παράγραφο που εξαιρεί από την διαδικασία τους απόδημους της Αμερικής της Αυστραλίας και της Αφρικής στο σημείο που αναφέρει "..κατά τα ειδικότερα που θα αποφασίσει η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου".  Σημείο που χρήζει ερμηνείας αλλά  παράλληλα ανοίγει παράθυρο  για να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που τέθηκε ως μη όφειλε...
 
Ζήτημα που αν συνεχίσει να υφίσταται ανοίγει τους ασκούς τους Αιόλου στον απόδημο Ελληνισμό όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και σε Αυστραλία και Αφρική. Ζήτημα που θα έχει να αντιμετωπίσει ούτως ή άλλως όποιος και αν τελικά καθήσει στην καρέκλά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αφού μόνιμα θα έρχεται αντιμετώπος/η με αυτή την άνευ προηγουμένου απόφαση. Απόφαση που προσβάλει σύσσωμο τον απόδημο Ελληνισμό έστω και αν τον διαχωρίζει σε εκείνους(της Ευρώπης) που μπορούν να συμμετέχουν και σε εκείνους που δεν τους δόθηκε πότε το δικαίωμα.  Υπενθυμίζεται και πάλι ότι το 2007 το ΠΑΣΟΚ είχε στήσει κάλπες όπου είχε τοπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο... 
Η Ν.Δ. που ήταν αυτή που εισήγαγε το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και το πολέμησε το ΠΑΣΟΚ τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξει στην πράξη  το αυτονόητο! Χωρίς δικαιολογίες και προσχηματικές δυσκολίες... Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα!ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: