Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Εκδικάζονται οι προσφυγές Επιμελητήρια και εταιρείες στράφηκαν κατά των λιμενεργατών, που παρέτειναν την απεργία ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Πειραιά

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Στο Πρωτοδικείο του Πειραιά εκδικάζεται η προσφυγή των εμπόρων της Μεσσηνίας, την ώρα που οι λιμενεργάτες έχουν επεκτείνει και πάλι το λουκέτο στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά κατά ακόμη 48 ώρες.

 Εξω από τα δικαστήρια βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι απεργοί και ζητούν πέρα από τα πάγια αιτήματά τους για την αναστολή και επανεξέταση της συμφωνίας με την Cosco, να μην υπάρξει καταδίκη αντίστοιχη με αυτήν του περασμένου έτους, όταν το Εφετείο του Πειραιά είχε απαγορεύσει να γίνει άλλη απεργία με το ίδιο αντικείμενο από το ίδιο σωματείο.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Εκδικάζονται οι προσφυγές
Ωστόσο ο επιχειρηματικός κόσμος αυξάνει διαρκώς την πίεση και το πρωί κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και από τα Επιμελητήρια, όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε και ο Κ.Μίχαλος ήδη από την .....Παρασκευή.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε μαζί τους κινούνται επωνύμως κατά των απεργών και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς αντιμετωπίζουν κρίσιμες ελλείψεις σε υλικά και αδυναμία να εξάγουν τα προϊόντα τους.
Ο κ.Μίχαλος ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος αλλά με ανοιχτό το λιμάνι, ώστε να αποφύγει την ασφυξία η αγορά που πασχίζει να προετοιμαστεί για την περίοδο των εορτών, οπότε παραδοσιακά εισπράττει μεγάλο μέρος του ετήσιου τζίρου.Ο επικεφαλής των λιμενεργατών Γ.Γεωργακόπουλος χαρακτήρισε το κύμα προσφυγών από περιφερειακά Επιμελητήρια «θλιβερό και γελοίο» και τόνισε ότι έτσι οι συνδικαλιστές αντί να βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου «τρέχουν στα δικαστήρια».
Οσον αφορά την καταδικαστική απόφαση του 2008, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ υποστήριξε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και κατά συνέπεια δεν έχει ισχύ για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση.
Οι λιμενεργάτες εμφανίζονται έτοιμοι να «απαντήσουν» άμεσα, τόσο νομικά όσο και δυναμικά, σε πιθανή καταδίκη από το Πρωτοδικείο. «Κινούμαστε στο πλαίσιο της νομιμότητας», ήταν η διπλωματική απάντηση του κ.Γεωργακόπουλου σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν πιθανή καταδίκη θα οδηγήσει σε «λευκή απεργία» εντός του ΣΕΜΠΟ.
Παράλληλα, προειδοποίησε με κλιμάκωση, λέγοντας ότι «αύριο θα δείτε άλλα πράγματα», ως απάντηση στην προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον των απεργών.
(ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: