Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Δ' Εθνικής Κατηγορίας Τα Αποτελέσματα της 7ης Αγωνιστικής Η Βαθμολογία

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 

Αναλυτική παρουσίαση των αγώνων των ομάδων του νομού μας
Χωρίς νικητή το τοπικό ντέρμπι
Εθνικός Κατερίνης-Α.Ε Ποντίων  0-0
Δεν ικανοποίησαν τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο
Δεν έφυγαν ικανοποιημένοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου που πήγαν στο γήπεδο Γιάννης Καλιανίδης για να παρακολουθήσουν το τοπικό ντέρμπι της Δ΄ Εθνικής μεταξύ του γηπεδούχου Εθνικού και της Α.Ε Ποντίων  Κατερίνης. Και είναι αλήθεια ότι δεν πήγαν μόνο οι φίλοι των δύο ομάδων αλλά και πολλοί ουδέτεροι γιατί πίστευαν ότι θα δουν καλό ποδόσφαιρο. Στο ντέρμπι όμως δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο και ήταν λίγες οι καλές και ενδιαφέρουσες φάσεις.
Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων είχαν βασικό τους μέλημα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους και αυτό το πέτυχαν απόλυτα.
Την πεμπτουσία όμως του ποδοσφαίρου, που είναι το γκολ, δε μπόρεσε καμία από τις δύο ομάδες να την προσφέρει.
Οι καλύτερες φάσεις
Στο 6΄ ο Μπεκιάρης εκτέλεσε φάουλ, ο Λαζαρίδης με το ....σώμα και το χέρι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι αλλά ο διαιτητής που ήταν κοντά σταμάτησε τη φάση και χρέωσε  με κάρτα το Λαζαρίδη.
Στο 23΄ η Α.Ε Ποντίων ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπεκιάρη επί του Ταρασιάδη ο διαιτητής που ήταν κοντά υπέδειξε παίζετε.
Στο 33΄ πολύ επικίνδυνη σέντρα σουτ του Τάσσιου αλλά ο Σαρρής πετάχθηκε και πήρε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του Καλαϊτζίδη.
Στο 40΄ ο Μπαγλαρίδης καθυστέρησε να κάνει το σουτ μόνος με τον τερ/κα και έτσι έδωσε το χρόνο στους αμυντικούς να του πάρουν τη μπάλα και να αποκρίνουν τον κίνδυνο.
Στο 67΄ κόρνερ του Καλαϊτζίδη κεφαλιά ο Σαββίδης μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 68΄ διπλή ευκαιρία για τον Εθνικό κόρνερ ο Μπεκιάρης, σουτ ο Καλαϊτζίδης, απέκρουσε ο Σαρρής νέο σουτ του Δημόπουλου, ο Σαρρής με διπλή προσπάθεια σε κόρνερ.
Στο 76΄ καλοτραβηγμένο σουτ-φάουλ του Παπαγιαννόπουλου λίγο έξω από την περιοχή σύρριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 80΄ ο Σαμανίδης μόνος σούταρε από το ύψος της περιοχής, βρήκε τα σώματα αμυντικών και έδιωξαν οι αμυντικοί.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Ζαχαριάδης, Τηλικίδης, Καραγιάννης από τη Θεσσαλονίκη.
Οι συνθέσεις
Εθνικός: Σακελλαρίδης, Σαββίδης, Λαζαρίδης, Μπεκιάρης, Δημόπουλος (75 Σαμανίδης), Τσιμόπουλος, Τάσσιος, Καλαϊτζίδης, Θεοδοσιάδης, Δούμτσης  (67 Βράκας -80 Σταλίκας), Ζάρκος,
Α.Ε ποντίων: Σαρρής, Κεστελίδης, Παπαγιαννόπουλος, Κούρτογλου, Μαυρίδης, Βεϊδαμενίδης (88 Αρβανίτης), Μπαλαμπάνης, Πεϊδης, Οικονόμου, Ταρασιάδης (86 Κουμουρτζής), Μπαγλαρίδης (90 Μωϋσίδης).
Είχε την υπεροχή αλλά όχι το γκολ
ΓΑΣ Σβορώνου-Γρεβενά Αεράτα 0-1
Του ακυρώθηκε κανονικό γκολ
Άδικη ήττα για το ΓΑΣ Σβορώνου γιατί ήταν καλύτερος από την αντίπαλη ομάδα αλλά κυρίως  γιατί του ακυρώθηκε στο 0-0 κανονικότατο γκολ.
Όλο το παιχνίδι ήταν μια ανούσια υπεροχή του Σβορώνου που δημιούργησαν ευκαιρίες όχι όμως και το γκολ που θα τους έδινε σιγουριά και αυτοπεποίθηση και θα απελευθερωνόταν αγωνιστικά.
Τι κι αν ήταν ένας συνεχής επιθετικός μονόλογος αφού δε μπόρεσαν να πετύχουν γκολ και να ισοφαρίσουν το γκολ που δέχτηκαν από ένα δικό τους λάθος;
Στο ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα είναι το γκολ και αυτό είναι που δίνει τους βαθμούς.
Ο ΓΑΣ στο παιχνίδι με τα Γρεβενά είχε φοβερή δυστοκία και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 0-1.
Οι καλύτερες φάσεις το ακυρωθέν γκολ και το γκολ
Στο 10΄ ο Σβορώνος με τον Τσέργα που έπιασε ένα έξοχο διαγώνιο σουτ πετυχαίνει γκολ αλλά ο βοηθός κ. Λιάρος το ακύρωσε σαν οφσαϊντ αδικώντας κατάφορα τους γηπεδούχους.
Στο 15΄ στα Γρεβενά ανοίγουν το σκορ ο Δεληβός Στελ. Εκμεταλλευόμενος κακή συνεννόηση του τερ/κα του Σβορώνου και αμυντικού και από κοντά πλάσαρε και έγραψε το 0-1
Στο 20΄ ο Μιχαλίτσιος μόνος με τον τερ/κα μετά από πάσα του Βούλγαρη δε βρήκε με το κεφάλι όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αγκαλιά του τερ/κα και να χαθεί μια πολύ ωραία ευκαιρία.
Στο 35΄ διπλή ευκαιρία για το Σβορώνο όταν ο τερ/κας βγήκε και απέκρουσε προ του Μιχαλίτσιου πέφτοντας στα πόδια του, η μπάλα καταλήγει στον Αετό αλλά ο τερ/ κας Τζιόγκου  που είχε σηκωθεί μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 50΄ μετά από σέντρα του Τσέργα ο Γκουνταμάνης έπιασε χλιαρό σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ σύρριζα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 80’ ο Δεληβός Στ, με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία
Στο 81΄ αποβλήθηκε ο Τσιαουσίδης γιατί έπαιξε επικίνδυνα.
Στο 87΄ σουτ του Πασχαλίδη μέσα από την περιοχή έφυγε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Γρεβενών.
Στο 88΄ καρφωτή κεφαλιά του Μιχαλίτσιου από κοντά μετά από σέντρα του Νταντάμη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερ/κας Τζιόγκου.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο   κ. Μπουγιουκλής που αδίκησε τον Σβορώνο τόσο στη φάση του τέρματος που ακυρώθηκε όσο και στις αμφισβητούμενες φάσεις και τις έδωσε όλες υπέρ της ομάδας των Γρεβενών. Στη φάση του ακυρωθέντος γκολ ο επόπτης κ. Λιάρος σίγουρα σκέπτονταν κάτι άλλο και δεν παρακολούθησε τη φάση που ήταν πεντακάθαρη.
Οι συνθέσεις
ΓΑΣ Σβορώνου: Σιημητράς, Βαρβαρέζος, Νταντάμης, Κατσίμπουρας, Νατσιάβας Π, Κεσίδης, Πέτρου (48 Γκουνταμάνης), Τσέργας, Μιχαλίτσιος, Βούλγαρης (46 Πασχαλίδης), Αετός (48 Τσαουσίδης)
Γρεβενά Αεράτα: Τζιόγκου, Λάλος Θ, Ευαγγελόπουλος, Μήττας, Οικονόμου, Σαμαράς (64 Δεληβός Κ), Δεληβός Στελ (90 Αναστασιάδης), Δημόπουλος Π, Μπόζιαρης, Λάλος Χρ, Χερίδης
Έχασε ένα δικό του παιχνίδι
Εθνικός Βατερού – Βατανιακός 2-1
Τον αδίκησε όμως και ο διαιτητής
Ένα δικό του παιχνίδι έχασε ο Βατανιακός στο Βατερό από τον τοπικό Εθνικό. Μπορεί να έπαιξε και η διαιτησία το δικό της ρόλο άλλα αν οι παίκτες του Βατανιακού δεν έχαναν όταν το σκορ ήταν 0-1 κλασικές ευκαιρίες και ανέβαζαν το σκορ στο 0-2 δεν θα χανόταν το παιχνίδι.
Θα πρέπει να πούμε ότι και στα δύο τέρματα των γηπεδούχων έπαιξαν σοβαρό ρόλο και οι αποφάσεις του διαιτητή.
Η ισοφάριση στο 80ο λεπτό προέρχεται από ανύπαρκτο φάουλ, στην συνέχεια ο Φαρμάκης στρώνει τη μπάλα με το στήθος και το χέρι και με σουτ στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και σο βάθος της εστίας του Βατανιακού.
Στο δεύτερο γκολ έχουμε ένα δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Μπατσαρά που έχει τη μπάλα στα πόδια του, η μπάλα καταλήγει στον Σοφόγλου και γίνεται το 2-1.
Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι στο 0-0 ακυρώθηκε ένα κανονικότατο γκολ του Βατανιακού σαν οφσάιντ. Περιγραφή της φάσης και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ο Μπατσαράς εκτελεί κόρνερ, ακολουθεί απόκρουση αμυντικού, η μπάλα καταλήγει στον Ανδρονικίδη, απευθείας σουτ και γκολ αλλά ακυρώνεται σαν οφσάιντ.
Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι ο διαιτητής ήταν ο κ. Καραλιόλιος από τα γειτονικά Γρεβενά.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 10’ ο Μπατσαράς εκτελεί κόρνερ, ο Καλιανίδης αποκρούει, η μπάλα καταλήγει στον Ανδρονικίδη που σουτάρει αμέσως και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ όμως δεν μέτρησε γιατί ακυρώθηκε σαν οφσάιντ που βέβαια δεν υπήρχε.
Στο 13’ ο Ευσταθιάδης πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα των γηπεδούχων, γύρισε τη μπάλα στον Ανδρονικίδη και αυτός με σουτ από κοντά έγραψε το 0-1.
Στο 50’ σέντρα του Ανδρονικίδη, μπάλα φτάνει στον Μπατσαρά που βρίσκεται μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά πλασάρει άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Στο 55’ ο Χ. Λαζαρίδης αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο μπαίνει στην περιοχή και αντί να σουτάρει γυρίζει τη μπάλα σε σημείο που δεν υπήρχε συμπαίκτης του και έδιωξαν εύκολα οι γηπεδούχοι.
Στο 61’ με μακρινή μπαλιά ο Ανδρονικίδης βγήκε μόνος, προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και σε μοναδικό τετ – α – τετ με τον τερματοφύλακα πλάσαρε, ο τελευταίος με τα ακροδάχτυλα βρήκε τη μπάλα η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
Στο 68’ ο Χ. Λαζαρίδης απέφυγε και τον τερματοφύλακα και βρίσκεται πλέον μόνος σε κενή εστία αλλά κάνει πολύ κακό κοντρόλ και χάνει τη μπάλα που καταλήγει άουτ.
Στο 80’ από ανύπαρκτο φάουλ η μπάλα φτάνει στην περιοχή του Βατανιακού, εκεί ο Φαρμάκης τη στρώνει με το στήθος και με το χέρι, στη συνέχεια σουτάρει, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα, 1-1.
Στο 87’ ο Μπατσαράς ενώ είναι κάτοχος της μπάλας δέχεται ένα δολοφονικό τάκλιν. Χάνει τη μπάλα, αυτή καταλήγει στον Σοφόγλου που καταδιώκεται από τον Γιαπιτζή χωρίς όμως να μπορέσει να τον ανακόψει και ο Σοφόγλου στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 2-1.
Οι συνθέσεις
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: Βαρυθυμίδης, Κυβρακίδης Γ., Ζεϊτίδης (80’ Τσιόνης), Καλιανίδης, Αποστολίδης, Μετικάνος (75’ Σοφόγλου), Κυβρακίδης Κ., Φαρμάκης, Ζηνόβιος, Νάνος, Ελευθεριάδης (55’ Παντελίδης).
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Χατζηεπίδης, Λαζαρίδης Ι., Μπέης, Γιαπιτζής, Κολαξίδης (90’ Αγγελάκης), Μπουζούκης (90’ Βασιούρης), Παπείρας, Μπατσαράς, Λαζαρίδης Χ., Ανδρονικίδης (76’ Μυστρίδης), Ευσταθιάδης (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: