Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ξεκινά σήμερα η δήλωση κατόχων καρτοκινητού

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Από σήμερα, Δευτέρα, τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας. Η αυλαία ανοίγει με τους κατόχους κάρτα από την Cosmote.
Όπως προβλέπει ο νόμος 3783 του 2009 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη εγκληματικότητας, όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους, ενώ οι παλαιοί συνδρομητές πρέπει να το κάνουν αναδρομικά.
Οι υφιστάμενοι συνδρομητές καρτοκινητής ....Cosmote (Cosmoκάρτα, What's up, Frog Ciao) που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους μέχρι και 07/11/2009, θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2010, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους.
Η δήλωση των στοιχείων πραγματοποιείται γρήγορα και δωρεάν στα καταστήματα Cosmote, στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο Γερμανός, στα OTEshops και σε όλα τα σημεία του δικτύου αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, αναφερει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Οι συνδρομητές πρέπει να προσκομίσουν ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και την κάρτα SIM ή τον 20ψήφιο αριθμό που αναγράφεται πάνω σε αυτήν.
Η διαδικασία ταυτοποίησης ολοκληρώνεται με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.

Εάν ο χρήστης του καρτοκινητού είναι διαφορετικό πρόσωπο, ο συνδρομητής θα πρέπει να δηλώσει και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη. Σε περίπτωση που κάποιος συνδρομητής έχει περισσότερες από μία συνδέσεις καρτοκινητής, μπορεί να τις δηλώσει όλες χωρίς περιορισμό.
- Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.
- Η εγγραφή των συνδρομητών στους τηλεφωνικούς καταλόγους είναι προαιρετική. Αν οι συνδρομητές δεν επιθυμούν τα στοιχεία τους να καταχωρηθούν σε τηλεφωνικούς καταλόγους, θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης.
- Σε περίπτωση που αλλάξει στοιχεία ο συνδρομητής ή ο χρήστης, ο συνδρομητής θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα την εταιρία. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας SIM, η οποία πρέπει να δηλώνεται, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα φραγή εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων.(ΝΕΑ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: