Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Γκρεμίστε το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Μήνυμα για την επανένωση της Κύπρου έστειλε από το Βερολίνο ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την εικοστή επέτειο από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.
"Οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν 'γκρεμίστε το τείχος', 'γκρεμίστε τα τείχη', που εγκλωβίζουν μέσα σε απολυταρχισμούς, αυταρχισμούς, ιδεοληψίες και προκαταλήψεις τόσο κόσμο, τους πολίτες αυτής της Ηπείρου, 'γκρεμίστε τα τείχη', ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία", δήλωσε ο πρωθυπουργός. 
"Ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι έχουμε να φωνάξουμε: Γκρεμίστε και το τελευταίο τείχος, αυτό που χωρίζει την Κύπρο στα δύο, δεν μπορεί να υπάρχει μία Ευρώπη με τείχη και με στρατεύματα κατοχής", υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Η Ευρώπη της Ελευθερίας, η Ενωμένη Ευρώπη δεν σηκώνει ούτε τείχη, ούτε στρατεύματα κατοχής. Αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε. Και δεν είναι απλώς επιθυμία, είναι η πρόθεσή μας και η δέσμευσή μας, να παλέψουμε γι’ αυτή την Ευρώπη και γι’ αυτή την ....Κύπρο που οραματιζόμαστε".(ΠΗΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: