Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Σε θέση μάχης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων στη Ν.Δ.
Σε θέση
μάχης
Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις στήριξης στελεχών προς τους υποψηφίους.
«Σε λίγες μέρες θα απαντήσουμε όλοι σε μερικά καθαρά διλήμματα για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Θα παραμείνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα ή θα γίνουμε ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές; Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;» τόνισε η υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, την Παρασκευή θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.
Κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τη δέσμευση .....για τη δημιουργία της  «πολύ μεγάλης κεντροδεξιάς».
«Οι ιδέες της Κεντροδεξιάς δεν διώχνουν τον κόσμο, πείθουν την κοινωνία. Η Δημοκρατική Επανάσταση που κάνουμε σήμερα και η Ανατροπή που με τη δική σας βοήθεια πραγματοποιούμε, έχουν δημιουργήσει ένα κίνημα λαϊκό, ένα κίνημα Απελευθέρωσης που μας ξεπερνά κι εμάς τους ίδιους. Δεν κυνηγάμε ομάδες οριακών ψηφοφόρων. Ανοιγόμαστε παντού! Δεν φτιάχνουμε απλώς τη μεγάλη Κεντροδεξιά. Φτιάχνουμε την Πολύ μεγάλη Κεντροδεξιά», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλά, ζήτησε την ψήφο στις εκλογές της Κυριακής για να βάλει στο περιθώριο το φόβο των μηχανισμών και επισήμανε ότι η ενότητα είναι πιο ισχυρή από ποτέ στη Ν.Δ. κι αυτό γιατί την εγγυάται η ίδια η βάση. «Θα κερδίσουμε πρώτα την ψυχή του ελληνικού λαού, ύστερα την ψήφο του κι ύστερα μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε.
Αναφέρθηκε στο θέμα της πρόωρης προσφυγής σε εκλογές και σημείωσε: «Ανάμεσα στους «καπεταναίους της ήττας» που καιρό πριν τις εκλογές υποστήριζαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς! Γιατί εγώ και τότε και τώρα θεωρούσα ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν η ψυχή της παράταξής μας. Γνώριζα τι θα συμβεί γι’ αυτό και δημόσια του ζήτησα να μην κάνει εκλογές. Δεν είναι κακό να κάνει κανείς μιαν εσφαλμένη εκτίμηση. Κακό είναι να προσπαθείς να το κρύψεις εκ των υστέρων. Και να ζητάς από πάνω «και τα ρέστα».
Την ομιλία του παρακολούθησαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο Ζάππειο, ενώ την ίδια ημέρα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία στις Σέρρες.
Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε την στήριξη του στην υποψηφιότητα της Ντόρα Μπακογιάννη, όμως δεν έλειψαν και οι βολές του κατά τις εκλογικής διαδικασίας, που όπως είπε είναι χρονοβόρα και πλήττει την παράταξη.
Ωστόσο, δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» δίνει προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά, με 45% των ψήφων των Νεοδημοκρατών, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Η Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει το 40% και ένα 9% ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Να προσέλθουν στις κάλπες, κάλεσε τους Νεοδημοκράτες ο Λευτέρης Ζαγορίτης. Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, επεσήμανε πως δεν έχει την αίσθηση ότι κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος.
Περιμένουμε αθρόα συμμέτοχη, δήλωσε ο Γιάννης Τραγάκης, και πρόσθεσε ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα της ΚΟ έχει μείνει ουδέτερη, και αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: