Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

MIXOY
Την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Μαρία Μίχου επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου, για να τη ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι οι παράνομες μυδοκαλλιέργειες της περιοχής της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί, ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυδοτροφείων (ξεπερνά τα 500) παράνομα, αφού δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, αλλά ούτε και μισθωτήρια συμβόλαια του χώρου που καλλιεργούν.
Η παραγωγή τους ξεπερνά τους 30.000 τόνους και διοχετεύεται στην αγορά χωρίς τους απαραίτητους, νόμιμους ελέγχους, προκαλώντας ....ζημιές στην παραγωγή της Πιερίας που είναι νόμιμη.
Η κ. Μίχου, δεσμεύτηκε να παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Την «πιο πλήρη συγκεντρωτική ονομαστική λίστα των δύο στρατοπέδων», παρουσιάζει (λέει) το eklolgika.gr
Δεν θέλουμε να τους στεναχωρήσουμε αλλά, μήπως τα ‘χουν κάνει λίγο μαντάρα;
Διότι τον μεν Πολύζο τον βάζουν να στηρίζει Ντόρα (ενώ έχει κάνει επίσημη δήλωση ότι στηρίζει Σαμαρά), τον δε Κουκοδήμο δεν τον έχουν σε καμία λίστα, ενώ είναι επίσης γνωστό ποιόν στηρίζει.
Πάντως το eklogika.gr, που διαφημίζει πως η λίστα του «υπερβαίνει κατά πολύ αυτή των επίσημων ανακοινώσεων», ισχυρίζεται ότι την καταμέτρηση των βουλευτών των δύο «στρατόπεδων» την πραγματοποίησε σε απευθείας επικοινωνία μαζί τους ή με τις ιστοσελίδες τους.
Πλάκα θα ‘χει, άλλα να λένε δημόσια οι βουλευτές πρώην και νυν και άλλα να ψηφίζουν ιδιωτικά.
Παρεμπιπτόντως, χθες από το γραφείο του κ. Σαμαρά μας ενημέρωσαν για νέες δηλώσεις στήριξης της υποψηφιότητάς του. Μεταξύ αυτών και η δήλωση του τέως βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ Αντώνη Καρπούζα.

FOYKH
Συγκινημένη δήλωσε χθες, στην παρθενική της εμφάνιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, η κ. Φούκη-Παντελιάδου, που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος (για προσωπικούς λόγους) επικεφαλής του συνδυασμού της ΔΑΣ Γιάννη Γρηγοριάδη.
Συγκινημένη, όπως είπε, όχι μόνο γιατί παίρνει τη θέση ενός άξιου συντρόφου της, αλλά και γιατί βρίσκεται στα έδρανα όπου κάποτε (μέχρι το 1967) είχε βρεθεί και ο δημοτικός σύμβουλος πατέρας της.
«Γόνιμη και εποικοδομητική θητεία» της ευχήθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης.
Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ουσταμασίδης ανέλαβε να τη νουθετήσει: «Να ψηφίζεις ό,τι σε εκφράζει κι όχι ό,τι εκφράζει το κόμμα, όπως κάνουμε όλοι εμείς εδώ, που βάζουμε πάνω από το συμφέρον των κομμάτων, το συμφέρον των δημοτών». της είπε με λίγα λόγια.
Και πήρε την απάντηση από τον Μίλτο Σπυριδόπουλο. «Ναι, γι’ αυτό διαγράψατε και τη Μάχη!» του πέταξε.

Τη Δευτέρα υπογράφονται τα οριστικά συμβόλαια και περνά στη δικαιοδοσία του δήμου η πλατεία Δημαρχείου (Ευκαρπίδη), ανακοίνωσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κατερίνης.

A1_26-11
Χωρίς σχόλιο…

A2_26-11«Θα στηρίξω τον Αντώνη Σαμαρά, με την ελπίδα ότι, (μετά την εκλογή Προέδρου), θα κάνει το ίδιο και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη…», αναφέρει σε δήλωσή του ο Άρης Σταθάκης, βουλευτής της Ν.Δ.
Πάντως ιστορικά, αν το δούμε περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν ο Αντώνης Σαμαράς να μην στηρίξει την Ντόρα (αν αυτή εκλεγεί αρχηγός), παρά η Ντόρα τον Σαμαρά…
Καθότι όπως έδειξε η ιστορία, οι Έλληνες δεν ξεχνούν ούτε σε 10, ούτε σε 20 χρόνια όπως δήλωναν κάποιοι… εκτός κι αν ξεχάσαμε το «Σκοπιανό» ή έχουμε επιλεκτική μνήμη.

Έχω μεγάλη αγωνία να μάθω, ποιον στηρίζει για την προεδρία του κόμματος, ο πρώην βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ., Γιώργος Πετρίδης (ο γνωστός και ως «απαραίτητος).
Πάντως ευτυχώς, δεν με άφησαν να αγωνιώ για την επιλογή τους δυο πρώην πασίγνωστοι νομάρχες Πιερίας, οι Κ. Γκλέτσος και Γρ. Θεοδωσίου!

Επιστροφή των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, φέρουν πληροφορίες να έχει αποφασίσει ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης. Μάλιστα για την απόφαση του έχει ήδη ενημερωθεί ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., Θανάσης Παπαγεωργίου, καθώς και οι συνταξιούχοι.
Αν μη τι άλλο, οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στο νομό μας, δεν θα ξαναζήσουν την ταλαιπωρία που πέρασαν στις αρχές του 2009…

Δεν υπάρχουν σχόλια: