Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
Ημέρα γιορτής και ημέρα χαράς για την Κατερίνη που έβαλε τα καλά της κυριολεκτικά και γιόρτασε τα ονομαστήριά της με τιμές.
Ημέρα γιορτής για το δήμο της Κατερίνης που είχε την ευτυχία να εγκαινιάσει επιτέλους και το Τσαλοπούλειο.
Δεν ξέρω αν «βαφτίστηκε» για να το λέμε με τη νέα του ονομασία αλλά το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης που μπορεί να καταστεί σημείο αναφοράς.
Η μέρα της γιορτής ήταν με πολύ-πολύ ......ήλιο και φως…και πολλές –πολλές συναντήσεις στο φως και στο μη φως.
Έρχεται η μεγάλη μέρα για τους γαλάζιους βλέπετε. Προσπαθούν να είναι ήρεμοι, να είναι όλοι χαμογελαστοί και προπαντός να είναι ψύχραιμοι.
Διότι τις τελευταίες ημέρες η ψυχραιμία δεν είναι και το κυριότερο χαρακτηριστικό τους. Όχι όλων, των περισσοτέρων όμως.
Και επειδή πολλά πράγματα λέγονται εν θερμώ…κάντε υπομονή.
Οι υποψήφιοι συνεχίζουν βεβαίως-βεβαίως τις εμφανίσεις τους και σε πρώτο πλάνο Σαμαράς και Μπακογιάννη που τρέχουν και δεν φτάνουν.
Στη συμπρωτεύουσα χθες ο Αντώνης Σαμαράς σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση φίλων του από τη Μακεδονία.
Είπα για δηλώσεις στήριξης αλλά το κακό παράγινε ρε παιδιά. Δελτίο στήριξης θα βγάζουν σε λίγο τα δελτία ειδήσεων.
Στη φώτο που δημοσιεύουμε ο Αστέριος Τόκας με τον υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ. στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κατερίνη.
Από την αρχή στο πλευρό του ο Στέργιος.
Αλλαγή θέματος και κλίματος. Μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς και πάλι λόγω Χριστουγέννων.
Άντε να πάρει και λίγο τα επάνω της η αγορά γιατί αναστενάζουν οι άνθρωποι και με το δίκιο τους.
Δεν τους έφταναν όλα τα άλλα τους προέκυψε και η παρατεταμένη καλοκαιρία και θα τα βάλουν τα παλτό την άνοιξη οι άνθρωποι για πούλημα.
Πάμε τώρα σε μικρές αλλά ενδιαφέρουσες ειδήσεις, διότι η στήλη ξεκίνησε εορταστικά-εορταστικά και θέλω να κλείσει  χρήσιμα.
Γκρίνιες από αύριο πάλι.
Διαβάστε την επιστολή ενός stager:
"Όλοι εμείς ξεκινήσαμε κάποτε αυτή τη μαθησιακή, εκπαιδευτική πορεία γνωρίζοντας εξ αρχήs και τον τελικό τόπο προορισμού αλλά και αποβίβασης… Δυστυχώς όμως για εμάς υπήρξε πρόβλημα με το εισιτήριο μας εν μέσω ταξιδίου, ένα εισιτήριο που στην πορεία μετατράπηκε...
σε απεριορίστων διαδρομών, χωρίς στάσεις και σταθμούς. Ένα εισιτήριο που ένα μαγικό, αόρατο χέρι, διαρκώς ανανέωνε στο δικό μας ταξίδι.
Όλα τα ταξίδια είναι όμορφα, όταν είσαι προετοιμασμένος για το τι ακριβώς θα συναντήσεις. Άλλωστε πάντα υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις και όλη η σχετική ενημέρωση για το ποτέ ξεκινάς, που θα πας, τι θα συναντήσεις, πόσο θα σου κοστίσει, αλλά και πότε θα επιστρέψεις.
Το παράξενο μ’ αυτό το ταξίδι ήταν ότι απαγορευόταν οι οποίες αποσκευές. Άλλωστε τι θα μπορούσαμε να κουβαλήσουμε μαζί μας; Σε κάποιων τα μάτια έμοιαζε για μια μικρή εκδρομή λίγων μηνών, μήνες που έγιναν χρόνος, χρόνος που έγιναν χρόνια, κι εμείς οι ίδιοι καταλήξαμε αιώνιοι ταξιδευτές στη χώρα του «ΘΑ», του «ΑΥΡΙΟ», των «Γαλάζιων», των «Πράσινων», των «Σκανδάλων», της «Μίζας», της «Αρπαχτής» και της «Διαφθοράς»…
Δεδομένου του απαγορευτικού αποσκευών φροντίσαμε όλοι εμείς να πάρουμε μαζί μας μόνο τα όποια όνειρα, τους όποιους στόχους, τις όποιες αναζητήσεις μας και την όρεξη να προσφέρουμε σ’ αυτό το ταξίδι, έστω και στο κουβάλημα των αποσκευών ανώτερων προσώπων… Οι ανώτεροι φέρουν πάντα αποσκευές και μάλιστα βαριές."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Καλή μας ημέρα. (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: