Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σύσκεψη με τους Δημάρχους της β. Πιερίας και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης χθες στο Διοικητήριο για το φράγμα της Μόρνας Γ. Παπαστεργίου: "Η Ν.Α


ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ Π.Α
Το γεγονός ότι η Νομαρχία δεν φέρει καμία ευθύνη για την πρόσφατη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στο φράγμα της Μόρνας επανέλαβε χθες με δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου.

Νωρίτερα, ο κ. Νομάρχης είχε σύσκεψη με τους Δημάρχους της β. Πιερίας και συγκεκριμένα του Αιγινίου κ. Β. Κοντό, Πύδνας κ. Δ. Βασιλειάδη, Κορινού κ. Ν. Αβραμίδη και Ελαφίνας κ. Π. Κατσάρα αλλά και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης της β. Πιερίας για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του συνδέσμου, ενώ έγινε και μία ενημέρωση για την βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο μεταφοράς νερού από το φράγμα προς τα διυλιστήρια.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου, η βλάβη που παρουσιάστηκε στον αγωγό είναι στο τμήμα που δεν αντικαταστάθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ο λόγος που δεν έγινε η αντικατάστασή του στο τμήμα αυτό του αγωγού είναι επειδή το συγκεκριμένο κομμάτι του αγωγού είναι μέσα σε περιοχή Natura, δηλαδή σε περιοχή ιδιαίτερα προστατευόμενη και η Ν.Α. δεν μπορούσε να λάβει γρήγορα τις περιβαλλοντικές άδειες.
"Αν είχαμε κατασκευάσει αυτόν τον αγωγό χωρίς άδειες, σήμερα με την προσφυγή του Δ. Πέτρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα είχαν κερδίσει σίγουρα το δικαστήριο" τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά πως το έργο που έχει κατασκευάσει η Ν.Α., δηλαδή τον καινούριο αγωγό από τη Μόρνα προς τα διυλιστήρια και τα 107 χλμ. των υπόλοιπων αγωγών λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο.
"Η Ν.Α. δεν φέρει καμία ευθύνη για ένα έργο που κατασκευάστηκε από τη Δ/νση Δασών και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 1999. δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Ν.Α. βρίσκεται σε δύσκολη θέση για ένα έργο που δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη".
Παράλληλα, ο κ. Νομάρχης ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών και την κατανόησή τους ότι αυτό το έργο πρέπει να λειτουργήσει, δηλώνοντας βέβαιος πως η επαναλειτουργία του θα γίνει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. "Οι όποιες βλάβες, μικρές ή μεγάλες, είναι μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας ενός έργου, αλλά είμαι βέβαιος για ένα πράγμα. Ότι το νερό αργά ή γρήγορα είτε σε μία εβδομάδα είτε σε δύο, θα πάει στους κατοίκους" είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα, όπως είπε, σε όλους όσους δεν ήθελαν να λειτουργήσει το έργο, λέγοντας χαρακτηριστικά "αρκετά ως εδώ".
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Πύδνας κ. Δ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης σε συνεργασία με τη Ν.Α. όσον αφορά τη σωστή διαχείριση του νερού αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία του όπως για παράδειγμα, τη μετεγκατάσταση της έδρας του Συνδέσμου στο χώρο των διυλιστηρίων, το πώς θα γίνεται η χλωρίωση του νερού, το πώς θα μπορέσουν οι δήμοι να κατασκευάσουν νέες δεξαμενές, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό του συνδέσμου.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: