Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

38 χιλιάδες Ευρώ το τροπάριο της Κασσιανής

ΤΡΙΤΗ 31ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Δ. Κ.

Στην Εβδομάδα των Παθών μπήκε ο δήμος Γλυφάδας, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στη δημοτική Aρχή και την αντιπολίτευση.

Το τροπάριο της… Κασσιανής, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ακουστεί την Παρασκευή 10 Απριλίου στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας από τη μοναδική φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου και της χορωδίας του, θα κόστιζε 38.000 ευρώ. Αυτό κατήγγειλε η αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα τα κεράκια της γιορτής να σβήσουν, λόγω υπερβολικών απαιτήσεων, πριν καλά - καλά ανάψουν.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, είπε ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για το μεγάλο ποσό και ότι τη συμφωνία την είχε κλείσει με τον Πέτρο Γαϊτάνο, η σύμβουλος της δημοτικής Aρχής, πρώην τραγουδίστρια, Μπέσσυ Αργυράκη.

Ο πρώην δήμαρχος, Στέλιος Λανδράκης, μίλησε για σπατάλες και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, υποστηρίζοντας ακόμη ότι ο τραγουδιστής έχει κλείσει την ημέρα των Βαΐων σε μια άλλη εκδήλωση με «μόλις» 14.000 ευρώ.

«Η μεγάλη φωνή του ελληνικού τραγουδιού, Δημήτρης Μητροπάνος, κοστίζει 20.000 ευρώ και εμείς θα δώσουμε για «μια ψαλμωδία» στο Γαϊτάνο τα διπλάσια;», είπε, με οργίλο ύφος, ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας.

«Κοίτα ποιος μιλάει!», ανταπάντησε η αλλοτινή γλυκιά φωνή του «σολ φα φα», Μπέσσυ Αργυράκη και σηκώνοντας ένα χαρτί υπενθύμισε στον κύριο Λανδράκη την παραθαλάσσια συναυλία του Μανόλη Μητσιά, που, σύμφωνα με τις επικαλούμενες αποδείξεις, φαίνεται να κόστισε 46.000 ευρώ.

Δείτε στο video που ακολουθεί τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Και έτσι πήγαμε από τα Δώδεκα Ευαγγέλια στον εξάψαλμο του Μανόλη Μητσιά. Ο γνωστός τραγουδιστής πήρε το φραγγέλιο στο χέρι και άρχισε να χτυπάει, καθώς θεώρησε ότι η δήλωση της κυρίας Αργυράκη τον θίγει ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος, μιλώντας στη «zougla.gr», ανέφερε ότι έχει μιλήσει με την κυρία Αργυράκη για τη συναυλία, ωστόσο, το ποσό αυτό δεν είναι η δική του αμοιβή, αλλά και των ανθρώπων που θα τον πλαισιώνουν. Επίσης, δήλωσε ότι για την ώρα δεν έχει κλείσει η εμφάνισή του και το ποσό, αλλά εξακολουθούν να γίνονται συζητήσεις.

«Ποτέ μου δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν, για να μπορέσει να σπιλώσει το όνομά μου. Εγώ πήρα από εκείνη την εκδήλωση 4.000 ευρώ και τίποτα παραπάνω. Τώρα, αν ο δήμος ήθελε να βάλει πατάρια και καρέκλες για όλο το καλοκαίρι και να κάνει κι άλλες εκδηλώσεις, δικαίωμά τους και δικό τους θέμα. Αλλά, να αναφέρουν έτσι το όνομά μου και να λένε ότι πήρα 46.000 ευρώ, αυτό είναι μομφή εις βάρος μου και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη», είπε στη «Ζούγκλα» ο Μανόλης Μητσιάς.

-Ω γλυκύ μου Έαρ, φέρε μας ειρήνη! -( zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: