Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Εκδήλωση μνήμης για τον Ελευθέριο Βενιζέλο


ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 73 χρόνων από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στην Κατερίνη, ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί» και ο δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και συλλόγων, στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι βουλευτές Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Γιάννης Αμοιρίδης, εκπρόσωποι των βουλευτών Κώστα Κουκοδήμου και Αντώνη Καρπούζα, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Κατερίνης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλόγων του νομού.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα Ευκαρπίδη, με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και ομιλία από τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γεώργιο Μαρινάκη με θέμα: «Ελευθέριος Βενιζέλος ένας σύγχρονος πολιτικός».
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Γεώργιος Κουκουράκης, ενώ σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Κ. Μανιουδάκης εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού και έκανε λόγο για «χρέος του συλλόγου να τιμά τη μνήμη του».
Χρώμα παράδοσης έδωσαν στον επίλογο της εκδήλωσης το ριζίτικο τραγούδι και οι κρητικοί χοροί από τα τμήματα του Συλλόγου Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», που ενθουσίασαν το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αίθουσα Ευκαρπίδη, λειτούργησε έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, στην οποία αποτυπώνεται όλη η μακροχρόνια πολιτική διαδρομή του Ελ. Βενιζέλου.
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
- kraxtis-gr.blogspot.com...


Δεν υπάρχουν σχόλια: