Γκρίνια «γαλάζιων» βουλευτών για την απουσία του Κυρ. Μητσοτάκη


..
ΚΛΙΜΑ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ.Γκρίνια «γαλάζιων» βουλευτών για την απουσία του Κυρ. Μητσοτάκη.
Κλίμα δυσφορίας αποτυπώνεται σε σχόλια μερίδας βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση που τήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποχή του από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την δημόσια δήλωσή του για τους λόγους που διαφωνεί με την ανάδειξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Bουλευτές χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ένας απλός βουλευτής αλλά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ». Εκτίμηση εξάλλου αρκετών βουλευτών είναι ότι «στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να αποκτήσει έναν διακριτό ρόλο στην κούρσα διαδοχής» αλλά όπως τόνιζαν «ο οπαδός των απολύσεων περιθωριοποιήθηκε, έμεινε μόνος και η προσπάθεια να ιδεολογικοποιηθεί ο νεοφιλελευθερισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ δεν θα βρει ανταπόκριση». Αναρωτιούνταν δε τι θα έπραττε απόψε ο κ. Μητσοτάκης αν ήταν ο 180ος βουλευτής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν ήταν ασφαλής η εκλογή νέου Προέδρου.

Αρκετοί ήταν επίσης οι βουλευτές που ανέφεραν ότι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι θέμα προς συζήτηση στην επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ