Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Άναψε φωτιές το άρθρο Σαμαρά στη Realnews

Φωτιές άναψε το βαρυσήμαντο άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στη Realnews.Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έμμεση πρόσκληση στους ..βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε όλους τους βουλευτές να απορρίψουν τον εκφοβισμό, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε δύο ερωτήματα:
- «Όσοι μέχρι πριν έναν χρόνο συμπαρατάχθηκαν με την κυβέρνηση κρατώντας τη σημαία της Ευρώπης, πώς μπορούν σήμερα να στηρίξουν μιαν εξέλιξη αντι-ευρωπαϊκή; Και μάλιστα την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με όλη την Ευρώπη;».
- «Όσοι υπερθεμάτιζαν για την "υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων" και την "ασφάλεια του πολίτη", πώς μπορούν σήμερα να συνταχθούν με τις "συνιστώσες" που υπερασπίζονται την προπαγάνδα των Σκοπίων, την "ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών" στην Ελλάδα και, σε κάθε ευκαιρία, το όργιο των "μπαχαλάκηδων";».

Σκληρή απάντηση Τσίπρα

Με το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στη Realnews ξεκίνησε την ομιλία του στη Λάρισα, την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας.
«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του; Και να αποκαλύπτει σήμερα πόσο πολύ φοβάται; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε τίτλο στο κείμενο του πρωθυπουργού «Φοβάμαι, τρέμω ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία», καθώς όπως τόνισε «ξέρει και από φόβο και βεβαίως από αποστασία».
«Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί τη λέξη φόβος 15 φορές σε ένα άρθρο. Τόσο πολύ φοβάται», επεσήμανε και πρόσθεσε:
«Διαστρεβλώνει το πρόγραμμά μας, και κρύβει το δικό του το οποίο αποκαλύπτουν τα email προς την τρόικα. Και επειδή τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μη τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία».

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ίδιος τόνισε:

«Οι βουλευτές δεν πρόκειται να κληθούν να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου. Αυτό το ξέρουν όλοι, αλλά δεν το ομολογούν οι αυτουργοί του χάους. Θα ψηφίσουν για το εάν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος. Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας... Ή θα πάει η χώρα σε εκλογές απελευθέρωσης και λύτρωσης. Αυτή είναι η ουσία».

Και πρόσθεσε: «Όσο κι αν ο κύριος Σαμαράς και οι συναυτουργοί του προσπαθούν να φορέσουν το ζουρλομανδύα τους στη Βουλή των Ελλήνων».

«Ο ελληνικός λαός ήδη έχει τον λόγο. Γιατί είναι αυτός ο λαός, η αντίσταση και η αντίθεσή του στις πολιτικές των μνημονίων, που οδήγησαν τη συγκυβέρνηση στη χρεοκοπία και την υποχρέωσαν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου», τόνισε.

Σταμάτης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε σε μόνιμη κρίση

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο, από την Κρήτη ότι θα παίζει νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν.

Ο Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι μόλις ήρθε η ώρα οι θυσίες των Ελλήνων να βρουν τη δικαίωσή τους με έξοδο από την κρίση, ο κ. Τσίπρας προκαλεί, βρίζει τον πρωθυπουργό και μας αναγγέλλει ότι αυτός «θα παίζει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν στον ρυθμό του...».

«Φαίνεται ότι βρίσκεται σε προμελετημένη και επικίνδυνη για τη χώρα τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη και τις αγορές», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:

«Και ο τελευταίος Έλληνας έχει πια καταλάβει ότι χωρίς κρίση δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ότι με ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε σε μόνιμη κρίση».
Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: