Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τα ζευγάρια των "16" του Champions League

Επανάληψη των περσινών ντέρμπι, Παρί-Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα, έβγαλε η κλήρωση στη φάση των "16". Με την Σάλκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, όπως ακριβώς και...
πέρσι.
Αρωμα περσινής σεζόν επιφύλασσε η κλήρωση για τη φάση των "16" του Champions League. Τρία από τα οκτώ ζευγάρια είχαν αναμετρηθεί και πέρσι σε νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ θα αντιμετωπίσει ξανά στους "16" τη Σάλκε (9-2 το συνολικό σκορ πέρσι), η Σίτι θα συγκρουστεί όπως και πέρσι στην ίδια φάση με την Μπαρτσελόνα (πέρασαν με 4-1 οι μπλαουγκράνα), ενώ η Παρί θα παίξει με την Τσέλσι. Πριν λίγους μήνες βρέθηκαν στους "8", με την ομάδα του Μουρίνιο να ανατρέπει την ήττα με 3-1 στο Παρίσι, παίρνοντας την πρόκριση στο Λονδίνο χάρη στο 2-0.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ντόρτμουντ, για πρώτη φορά μετά τον μεταξύ τους τελικό το 1997. Παιχνίδια της μοίρας; Το ζευγάρι κληρώθηκε από τον Καρλ Χάιντς Ρίντλε, ο οποίος είχε βάλει δύο γκολ στο 3-1 της γερμανικής ομάδας, με το οποίο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.
Στα υπόλοιπα ζευγάρια ο Βενγκέρ, με την Άρσεναλ, θα αντιμετωπίζει τη Μονακό την οποία υπηρέτησε για 7 χρόνια, η φιναλίστ Ατλέτικο θα κοντραριστεί με την Λεβερκούζεν, η Μπάγερν κληρώθηκε με την Σαχτάρ ενώ η Βασιλεία θα παίξει με την Πόρτο.
Τα ζευγάρια στη φάση των "16"
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους - Ντόρτμουντ
Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπάγερν
Άρσεναλ - Μονακό
Βασιλεία - Πόρτο

*Τα πρώτα ματς διεξάγονται 17-18 & 24-25 Φεβρουαρίου 2015 και οι ρεβάνς 10-11 & 17-18 Μαρτίου 2015, ενώ η κλήρωση για τα προημιτελικά θα γίνει στις 20 Μαρτίου.
**O τελικός θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: