Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κλείνει η "ψαλίδα" μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Κλείνει η "ψαλίδα" μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
Κλείνει η "ψαλίδα" μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων υποχωρεί στο 2,8%, από 3,6% τον προηγούμενο μήνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% έναντι 22,7% της ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 6,7%.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ζητώντας -σε ποσοστό 57,8%- να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η δημοσκόπηση της εταιρείας Interwiew για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»δείχνει ότι η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφώνεται σε 3% -από 3,1% της προηγούμενης μέτρησης- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,6%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 4,6%, το Ποτάμι με 4,1% και η Χρυσή Αυγή με 3,9%. Κάτω από το όριο του 3% ΑΝ.ΕΛ. (με 2,2%) και η ΔΗΜΑΡ (με 1,3%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 11%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 58% των ερωτηθέντων απαντά «Ναι/ Μάλλον ναι» στο ερώτημα για το αν οι πρόωρες κάλπες θέτουν σε κίνδυνο της πορεία της χώρας, ενώ για το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Δήμα, το 52% έχει «Θετική/ Μάλλον Θετική» γνώμη και το 21% «Αρνητική/ Μάλλον αρνητική».
Επίσης, σε δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 27,6%, με προβάδισμα 3,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό 24%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,4% και το Ποτάμι με 4,1%. Στο 2,9% το ποσοστό των ΑΝ.ΕΛ.
http://www.reporter.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: