Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πακιστάν: Νεκροί, τραυματίες και όμηροι σε στρατιωτικό σχολείο - ΒΙΝΤΕΟ






Τουλάχιστον 18 νεκροί -εκ των οποίων τα 16 παιδιά- και 40 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης Ταλιμπάν σε..

στρατιωτικό σχολείο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν. Περίπου 500 μαθητές και δάσκαλοι κρατούνται όμηροι.
Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις.
Οι δράστες είναι τουλάχιστον έξι και φορούν στρατιωτικές στολές. Εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ. Άμεσα ο στρατός παρενέβη και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών.


REUTERS/KHURAM PARVEZ
«Βρισκόμασταν έξω από το σχολείο όταν ξαφνικά άρχισε η ρίψη πυρών, με χάος να επικρατεί παντού ενώ ακούγονταν οι κραυγές των παιδιών και δασκάλων», δήλωσε ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου.  Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες εισέβαλαν την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις.«Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο. Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία», πρόσθεσε.


REUTERS/KHURAM PARVEZ
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, οι βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσης έχουν οδηγίες να μην βλάψουν τα παιδιά αλλά στόχος είναι οι ενήλικες.  «Στείλαμε έξι άνδρες για την επίθεση αυτή, ανάμεσά τους είανι ελεύθεροι σκοπευτές και καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Έχουν την εντολή να πυροβολήσουν εναντίον όλων των ενηλίκων σπουδαστών αλλά να μην πλήξουν τα παιδιά», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της ΤΤΡ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας.

Όπως είπε, πρόκειται για μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν, τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν που ξεκίνησε τον Ιούνιο.
  Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: