Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κομάντος Ταλιμπάν κρατούν ακόμη ομήρους παιδιά και δασκάλους! Αιματοκύλισμα σε ομηρία στο Πακιστάν: Στους 126 οι νεκροί-Τουλάχιστον 80 τα παιδιά . ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Αιματοκύλισμα σε ομηρία στο Πακιστάν: Στους 126 οι νεκροί-Τουλάχιστον 80 τα παιδιά

Τουλάχιστον έξι οι δράστες - Έδωσαν οδηγία να σκοτωθούν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Al Jazeera - Συγκλονίζει ..η μαρτυρία μαθητή: «Βρισκόμασταν μέσα στο αμφιθέατρο, όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυρά από παντού»

Κομάντος Ταλιμπάν πραγματοποίησαν επίθεση σήμερα το πρωί σε σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών και κρατούν ομήρους σπουδαστές και δασκάλους, στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του BBC οι νεκροί έχουν φτάσει τους 126, ενώ τουλάχιστον 80 είναι τα νεκρά παιδιά.



Οι δράστες έδωσαν οδηγία να σκοτωθούν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Al Jazeera.

Ελικόπτερα πραγματοποίησαν επίθεση πάνω από τις εγκαταστάσεις, ενώ αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων μεταφέρει τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο.



Το νοσοκομείο Lady Reading στην Πεσαβάρ ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις του έχουν μεταφερθεί οι σοροί πέντε σπουδαστών και ότι δίνει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ανάμεσά τους δύο άντρες εκπαιδευτικοί.

"Πολλοί τραυματίες είναι στο χειρουργείο, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, υποβάλλονται σε θεραπεία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ετζάζ Χαν.



Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το σχολείο, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις. "Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο", δήλωσε ο δάσκαλος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι έξω από το πολιορκημένο σχολείο. "Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία".



Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν.



"Στείλαμε έξι άνδρες για την επίθεση αυτή, ανάμεσά τους ελεύθεροι σκοπευτές και καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Έχουν την εντολή να πυροβολήσουν εναντίον όλων των ενηλίκων σπουδαστών αλλά να μην πλήξουν τα παιδιά", δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της ΤΤΡ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας. "Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν", δήλωσε αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν που ξεκίνησε τον Ιούνιο.



Το βορειοδυτικό Πακιστάν συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ισλαμιστική εξέγερση, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού, της αστυνομίας και ανταρτών της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, η μαρτυρία ενός μαθητή που βρίσκεται μέσα στο σχολείο του τρόμου, πραγματικά συγκλονίζει. «Βρισκόμασταν μέσα στο αμφιθέατρο, όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυρά από παντού. Οι καθηγητές μας έδωσαν άμεσα οδηγία να πέσουμε κάτω και να παραμείνουμε σιωπηλοί». Ο μαθητής μίλησε σε τηλεοπτικό τοπικό κανάλι.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρησης διάσωσης.


















ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: