Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ναι μεν αλλά από τους Γερμανούς για τις δηλώσεις Σόιμπλε

 
Τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Focus περί εξόδου της Ελλάδας από ο ευρώ ..
επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ, δήλωσε πως ο κ. Σόιμπλε δεν είπε τίποτα καινούργιο αλλά χωρίς ανασκευάσει τα περί εξόδου από το ευρώ είπε: 'Ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο. Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της ευρωζώνης. Εφόσον μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος η Ελλάδα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά. Εναπόκειται ωστόσο στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια".
Πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο για παρεξήγηση όσον αφορά στις δηλώσεις Σόιμπλε τονίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν επιλέξει το ευρώ κι ότι αν βγουν στις αγορές ίσως δεν χρειαστεί και νέα βοήθεια.
Η δυσφορία πάντως στην ελληνική πλευρά είναι έντονη καθώς κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως κανείς δεν περίμενε δηλώσεις με τέτοιο περιεχόμενο μια εβδομάδα μετά τις εκλογές και μετά από τόσες θυσίες από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών.
Μετά το πέρας της δίωρης συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρέπεμψε στην χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Οι δηλώσεις Σόιμπλε προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μιλώντας στον ρ/σ "Real Fm" τόνισε ότι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών καταρρίπτουν το αφήγημα της κυβέρνησης και διαλύουν την όπια αισιοδοξία για την πορεία της χώρας και πρόσθεσε: "Έρχονται να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία είχε δημιουργηθεί γύρω από την πορεία της χώρας και να διαψεύδουν όλη την αφήγηση της κυβέρνησης".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον κ. Σκουρλέτη αναφέροντας: "Γνωρίζαμε το παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές. Διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται και μετά".
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε: "Ο κ. Σόιμπλε φαίνεται ότι πάντα δεν ξεχνάει τον κακό του εαυτό. Σε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, οι πολίτες, η κυβέρνηση όλοι μαζί, έρχεται κάθε φορά και προσπαθεί να μας πάει πίσω".
http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: