Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 : "Πλούσιο" το πρόγραμμα του και φέτος..

 
Πλήθος εικαστικών, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει το φετινό 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου, το πρόγραμμα του..
οποίου παρουσιάστηκε χθες στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον Πιερίας, από τον πρόεδρο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και επαγγελματιών της περιοχής, δημοσιογράφων και εκπροσώπων των τιμωμένων χωρών της φετινής διοργάνωσης.
 Το 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, χοροθέατρου, παιδικού θεάτρου, προβολή ταινιών, ομιλίες και συναυλίες και παρουσιάζει τις εκδηλώσεις του σε όλη τη διάρκεια του, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σε διάφορους χώρους, με κυριότερο για τις θεατρικές συναντήσεις και τα μουσικά δρώμενα το αρχαίο θέατρο του Δίου και για τις εικαστικές εκθέσεις το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, ενώ συναυλίες θα δοθούν επίσης στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στην αρχαία Πύδνα, στον περίβολο της βυζαντινής μονής της Παναγίας Κονταριώτισσας, στα αρχαία Λείβηθρα, στο ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης, κ.α.
 Στο φετινό φεστιβάλ τιμώμενες χώρες είναι η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία που συμμετέχουν, η κάθε μια, με μια θεματική έκθεση, οι οποίες θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της διοργάνωσης. Η Γερμανία συμμετέχει με την έκθεση: «Μείνε! Η Αρκαδία ως θέμα στη χαρακτική μεταξύ 1490 και 1830», η Αυστρία με έργα του Gustav Klimt, πρωτοπόρου του Μοντερνισμού, με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και η Ελβετία με την έκθεση αυθεντικών φωτογραφιών του μουσείου φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τη συλλογή του Fred Boissonas (1958-1946). Επίσης, αρκετές παραστάσεις και προβολές έλκουν το θέμα τους από την πολιτιστική παραγωγή και τις παραδόσεις των τιμώμενων χωρών.
 Με θερμά λόγια για το Φεστιβάλ Ολύμπου μίλησαν οι εκπρόσωποι των τιμωμένων χωρών της φετινής διοργάνωσης , η πρόξενος της Γερμανίας Anita Englert και οι επίτιμοι πρόξενοι της Αυστρίας Εβελιν Παπαδοπούλου και της Ελβετίας Βασίλης Μανδύλας, αναφερόμενοι στις στενές πολιτιστικές σχέσεις των τριών χωρών με την Ελλάδα. Επεσήμαναν ιδιαίτερα το «υψηλό επίπεδο» του Φεστιβάλ Ολύμπου και τα σπουδαία καλλιτεχνικά δρώμενα που φιλοξενεί, υπογραμμίζοντας και την ιδιαίτερη θέση στην οποία πραγματοποιείται στους πρόποδες του Ολύμπου και τη μοναδική «ατμόσφαιρα» που δημιουργεί η «συνάντηση» του πολιτισμού με την πανέμορφη φύση της περιοχής.
 Η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 έγινε στο πλαίσιο του 50ου πανελληνίου συνεδρίου της ΕΣΕΤ με θέμα τη σχέση μεταξύ των περιφερειακών ΜΜΕ, με τον τουρισμό και τον πολιτισμό μέσα στην κρίση και τις δυνατότητες συνεργειών με στόχο την ανάκαμψη, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.
 Καλή επιτυχία στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 ευχήθηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου και επισημαίνοντας τη συμβολή των εργαζομένων στον επαρχιακό τύπο και στα περιφερειακά ΜΜΕ στη διάδοση των πολιτιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών και στην υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης.
 «Στο Φεστιβάλ Ολύμπου κάνουμε το αυτονόητο, αξιοποιούμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για να αναδείξουμε τις δράσεις μας, να προωθήσουμε την πολιτιστική μας παραγωγή, δίνουμε χώρο μέσα από το θεσμό των τιμώμενων χωρών να παρουσιάσουν και άλλες χώρες τη δική τους πολιτιστική παραγωγή, προσελκύουμε κάθε χρόνο πολλούς φίλους από την Ελλάδα και από το εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος. «Μόνο μέσα από συνεργασίες και συνέργειες έχει μέλλον η ανάπτυξη σε ευλογημένους τόπους όπως η Πιερία και όλη η Ελλάδα» πρόσθεσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέϊνα. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κωνσταντίνος Μυστακίδης.
Τις επόμενες μέρες το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 θα είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού
www.festivalolympou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: