Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ινδία: Βίασαν, στραγγάλισαν και έκαψαν με οξύ

Ινδία: Βίασαν, στραγγάλισαν και έκαψαν με οξύ νεαρή γυναίκα 
....... νεαρή γυναίκα.. Ξεχειλίζει η οργή για τις υποθέσεις γυναικών και παιδιών...
Η αστυνομία του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές προσπαθεί να εξακριβώσει ...
την ταυτότητα της σορού μιας νεαρής γυναίκας, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, στραγγαλισμού και επίθεσης με οξύ, σε μια προσπάθεια να παραμορφωθεί το πρόσωπό της.
Η επίθεση σημειώθηκε 96 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό όπου βιάστηκαν και βρέθηκαν κρεμασμένα από δέντρο δύο νεαρά κορίτσια.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India, η νεκροψία έδειξε ότι η γυναίκα δέχθηκε επίθεση, οι δράστες την ανάγκασαν να πιεί οξύ και στη συνέχεια τη στραγγάλισαν. Το πρόσωπό της ακρωτηριάστηκε με οξύ και βενζίνη, σε μία προσπάθεια να μην μπορεί να αναγνωριστεί.
Η σορός της 22χρονης εντοπίστηκε το Σάββατο σε ένα χωριό στην περιοχή Μπαρέιλι, δήλωσε η Μανέκα Γκάντι, υπουργός αρμόδια για τις υποθέσεις γυναικών και παιδιών.
Η Γκάντι είπε ότι και οι δύο υποθέσεις «σου σπαράζουν την καρδιά».
«Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές να αναλάβει δράση», υπογράμμισε η Γκάντι, ενώ πρόσθεσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δημιουργήσει κέντρα υποδοχής για θύματα βιασμού σε κάθε περιοχή της χώρας, όπου θα παρέχεται ιατρική και νομική βοήθεια.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού για να διαλύσει διαδήλωση εκατοντάδων γυναικών που ζητούσαν αυστηρά μέτρα κατά του βιασμού και της βίας κατά γυναικών.
Οι αστυνομικοί έσπρωξαν τους διαδηλωτές πριν κάνουν χρήση νερού. Οι διαδηλωτές ζητούσαν, επίσης, να αντιμετωπιστεί η αδιαφορία της αστυνομίας, που σύμφωνα με τους ίδιους ενθαρρύνει τις επιθέσεις κατά γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: