Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δημόσια πρόταση της Japonica για αγορά ομολόγων έως 2,9 δισ. ευρώ Η δημόσια πρόταση από την εταιρεία υπεβλήθη τη Δευτέρα προς τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων και λήγει την 1η Ιουλίου

http://www.skai.gr/files/temp//7D3EF49AAEE98F0298D541D627CCF3A7.jpg
Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013
Ψήφο εμπιστοσύνης στα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου και κατ΄επέκταση στην ίδια την οικονομία, αποτελεί η δημόσια πρόταση...
της εταιρείας Japonica για την αγορά τίτλων αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ.
Η δημόσια πρόταση από την εταιρεία υπεβλήθη τη Δευτέρα προς τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων και λήγει την 1η Ιουλίου. Το εύρος τιμών που θα αγοραστούν τα ομολόγα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των επενδυτών και σε κάθε περίπτωση αυτές θα προσδιοριστούν μέσω δημοπρασίας (η διαδικασία ονομάζεται Unmodified Dutch Auction και την έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και το ελληνικό Δημόσιο).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία με αφορμή τη δημόσια πρόταση υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή αντανακλά τόσο τη μακροπρόθεσμη προοπτική της Japonica για την Ελλάδα, αλλά και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μέχρι σήμερα.

Η Japonica αποτελεί μία εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών με έδρα τις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1987 από τον Paul Kazarian (φωτό) ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Goldman Sachs.

 


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: