Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Με Παπούλια και Σαμαρά συναντάται τη Δευτέρα ο Πατριάρχης Μόσχας

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic//9EDFC928FBCCEDDD9E774068340BFFCB.jpg 
Δευτέρα 03 ιουνίου 2013
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας και...
Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, που βρίσκεται από το Σάββατο στην Αθήνα.
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιον Όρος.
Την Κυριακή συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα, από όπου μετέφεραν μηνύματα ενότητας.
«Μας συνδέουν κοινές ιστορικές μνήμες και κοινοί αγώνες και επιπλέον μας ενώνουν η μυστηριακή ζωή και η κοινή μαρτυρία κατά την εκπλήρωση της αποστολής μας στον σύγχρονο κόσμο» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.
http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic//9EDFC928FBCCEDDD9E774068340BFFCB.jpgΣτην αντιφώνησή του, ο ρώσος Πατριάρχης σημείωσε ότι «σήμερα λαοί πολλών χωρών με μακραίωνη ιστορία του χριστιανισμού αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή πολιτιστική πρόκληση: να ζουν με τον Θεό ή χωρίς Αυτόν, να δεχθούν ως κανόνα την άρση παντός ηθικού περιορισμού ή να έχουν ως γνώμονα την ανατεθείσα υπό Αυτού σε μας ευθύνη του λόγου και των πράξεων, των ψηφιζομένων νόμων και γενικώς της κατευθύνσεως της ζωής».
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της επίσημης επίσκεψης του Πατριάρχη στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικότερα, από τις 11:00 έως τις 14:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της οδού Βασ. Γεωργίου, μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και σε όλο το μήκος της οδού Ηρ. Αττικού.

ΠΗΓΗ:ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: